Blijven of Weggaan

Deze klas is gemaakt voor mensen die single zijn of een relatie hebben en zich wel eens de vraag stellen wat ‘goed genoeg’ betekent als het om de liefde gaat. Het kan aartsmoeilijk zijn om erachter te komen hoeveel compromissen, trek- en sleurwerk en dagelijkse krassen op een ziel nog acceptabel zijn. Aan de ene kant presenteert onze maatschappij verleidelijke beelden over passie en liefde, aan de andere kant worden we gewaarschuwd dat we maar beter onze verwachtingen bijstellen en luisteren we gretig naar bloedstollende verhalen over de schaduwkanten van relaties en het maken van grote beloftes.

Hoe beoordelen we dan de liefde als die onze kant op wandelt, en voorstelt om samen verder te gaan? Hoe kunnen we bepalen wat het juiste evenwicht is als we weten dat liefde zowel groot geluk als grote frustraties inhoudt.

In deze klas onderzoeken we de liefde in het algemeen en relaties in het bijzonder. We vragen ons af:

  • of er zoiets bestaat als goed ruzie maken en hoe vaak te vaak is.
  • wat onze partner over ons zou moeten weten, en wat we niet van ze mogen verwachten dat ze dat begrijpen.
  • hoe we onze grens bepalen en wat voor ons een ‘dealbreaker’ is.
  • hoe belangrijk seks voor ons is, en wat we daar eigenlijk van mogen verwachten.

Naast het onderzoeken van onze ideeën en verwachtingen van de liefde, bieden we in deze klas ook een waaier aan mogelijkheden om een relatie te verbeteren of te verbreken. We krijgen gereedschap in handen om onze wensen om te zetten in de praktijk.

Deze klas toont aan dat wat we diep van binnen echt vinden over de liefde terug naar boven kan worden gehaald, zodat we beter dealen met de vraag wat te doen: blijven of weggaan.

De Docenten

Cynthia Ghysels is life planner en business coach. Ze gelooft dat je door aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling een verschil kunt maken in je eigen leven en dat van anderen. Haar passie voor persoonlijke ontwikkeling gaat helemaal terug tot haar jeugdjaren, waarin ze op haar 17e Belgisch kampioen kogelstoten werd. Na haar studie rechten bouwde ze een mooie carrière uit, waarin ze leerde dat inzicht in jezelf leidt naar sterk leiderschap. Inmiddels runt ze een eigen bedrijf en helpt ze je om te ontdekken hoe je jouw eigen leven zinvol kan invullen en hoe je hierbij de juiste keuzes maakt. Praktisch en concreet toepasbaar voor ondernemers, topsporters, bedrijven en hun leiders, op zoek naar persoonlijke groei en zakelijke effectiviteit.

of

Nele Eyckerman is docent en psychotherapeut met een breed spectrum aan interesses, gespecialiseerd in observatie en mentalisatie. Ze heeft een privé-praktijk waar ze op een integratieve manier werkt met volwassenen en kinderen die op zoek zijn naar zichzelf en de anderen. Binnen deze therapie is vooral de zoektocht naar evenwicht in het Nu, binnen een tevreden en gezond leven, een prioriteit. Nele geeft graag klassen over onderwerpen die mensen uitdagen en aanmoedigen tot groei en solidariteit.

Programma

18.30 Welkom & aperitief
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas  

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

ONS CAFÉ

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café genieten van een heerlijke dagschotel of een gezonde snack.

Koop je tickets voor
Blijven of Weggaan

€46,50

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • Wed 25 Sep 2019 18.30 - 21.30
  • Wed 6 Nov 2019 18.30 - 21.30