Beter Leren Ruziemaken

'Je kunt beter ruzie hebben met een wijze, dan vriendschap met een dwaas.' - M. Moszkowicz 

Het volgende dilemma klinkt iedereen bekend in de oren: nu eindelijk een keer tegen die collega, vriend of geliefde zeggen waar het op staat, wat je écht denkt, of toch inslikken wat je wilt zeggen. Doe je het een, dan loop je het risico een vriend kwijt te raken. Doe je het ander, dan word je zelf gek van frustratie. Handelen of nietsdoen? Spreken of zwijgen? Er lijkt geen uitweg zonder dat er iemand gekwetst achterblijft.

Om je te helpen met dit soort dilemma’s onderzoeken we in deze klas de schone kunst van het conflict. ‘Hoe lever je constructieve kritiek?’, ‘Waar dient ruzie voor?’, ‘Wat is een goede ruzie?’ en ‘Wat doe je als je zelf kritiek krijgt?’ zijn vragen die we samen tackelen,.

We nemen onze eigen flexibiliteit onder de loep en proberen ons daarnaast in de ander te verplaatsen. We bespreken hoe je je standpunt duidelijk kunt maken zonder de ander op de kast te jagen; wanneer je assertief moet zijn, maar ook wanneer het beter is om niets te zeggen.

Deze klas is voor conflictmijders, heethoofden en iedereen die het schipperen beu is en beter wil leren ruziemaken.

De Docent

Ellen Dierckx is Master in de Dramatisch Kunsten (Koninklijk Conservatorium van Brussel) en begon al snel acteren te combineren met les geven. Ellen is sinds 1991 een vaste waarde bij de Belgische Improvisatie Liga. Dankzij de opleiding tot KernTalentenanaliste, doet ze aan loopbaanbegeleiding en studiecaching. Verder geeft ze opleidingen in bedrijven rond presentatietechnieken en positief communiceren. Sinds 2015 werkt ze bij Colorpassport als manager trainingen & color psychology.

Programma 

18.30 Welkom & kennismaking
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas  

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Ons Café

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café genieten van een heerlijke dagschotel of een gezonde snack.

Koop je tickets voor
Beter Leren Ruziemaken

€46,50

wat:
Klas