Leren Denken Als Een Ondernemer

Denken als een ondernemer biedt niet enkel voordelen als je een eigen bedrijf wil opstarten. Meer zelfs: een probleemoplossende, creatieve en flexibele mindset is voor iedereen een goed idee. Ondernemers laten zich niet ontmoedigen door problemen, maar raken net geïnspireerd door frustraties. Ondernemers weten uit ervaring dat situaties veranderen en houden niet krampachtig vast aan een idee. En entrepreneurs blinken uit in zelfkennis: ze kennen hun eigen sterktes en zwaktes en weten ze wanneer hulp in te roepen. Kortom, leren denken als een ondernemer is interessant voor iedereen die wil innoveren, een idee wil omzetten naar de realiteit of zijn creativiteit wil boosten.

In deze klas leer je grenzeloos te dromen, geen angst te hebben van falen en je proces scherp te analyseren. Je leert risico’s in te schatten, kritisch na te denken over je sterke en zwakke kanten en om te gaan met de obstakels die je onvermijdelijk je pad zullen kruisen. Alledaagse frustraties worden mooie uitdagingen. Wees gewaarschuwd: na deze klas zie je overal mogelijkheden!

De docenten

Miranda Maes is geboeid door mensen, hoe ze leven, wat hen motiveert en hoe ze met mekaar communiceren. Vandaar haar keuze voor Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven, wat haar een brede basis van psychologie, sociologie en communicatiewetenschap gaf. Ze begon haar carrière als researcher en werkte daarna bij een internationaal communicatiebureau als strategisch planner. Haar interesse en engagement voor maatschappelijke kwesties bracht ze in de praktijk als communicatiedirecteur voor een politieke partij waar ze een team van 12 medewerkers leidde. Miranda werkt op dit moment als onafhankelijk communicatiespecialist.

Ellen Dierckx is Master in de Dramatisch Kunsten (Koninklijk Conservatorium van Brussel) en begon al snel acteren te combineren met les geven. Ellen is sinds 1991 een vaste waarde bij de Belgische Improvisatie Liga. Dankzij de opleiding tot KernTalentenanaliste, doet ze aan loopbaanbegeleiding en studiecaching. Verder geeft ze opleidingen in bedrijven rond presentatietechnieken en positief communiceren. Sinds 2015 werkt ze bij Colorpassport als manager trainingen & color psychology.

Programma

18.30 Welkom & aperitief
19.00 Begin van de klas
20.30 Pauze
21.30 Einde van de klas 

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen

Ons café

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café genieten van een heerlijke dagschotel of een gezonde snack.

Koop je tickets voor
Leren Denken Als Een Ondernemer

€45

wat:
Klas