Ken Jezelf

De Oude Grieken geloofden dat zelfkennis het begin was van alle wijsheid. Als de beroemde wijsgeer Socrates dan ook gevraagd werd waar het in het leven allemaal om draait, antwoordde hij: “Ken jezelf”. 

Zelfkennis is zo belangrijk, omdat we alleen door een juist idee over onszelf betrouwbare beslissingen kunnen nemen over alles wat van ons een wijzer, gelukkiger en beter mens maken, vooral wat werk en liefde betreft.

Helaas is er vaak een groot gebrek aan zelfkennis, en hebben we voor allerlei redenen de woorden van Socrates ‘Ken jezelf’ niet opgevolgd. Een grondige kennis van onszelf opbouwen wordt tegengehouden door onze psyche, die fantastisch werk levert om de waarheid over onszelf achter gesloten deurtjes te houden. Als we klein zijn leren we onszelf niet te doorgronden, waardoor we in ons volwassen leven juist een groot deel van onze tijd spenderen aan onze vaak onleesbare erfenis van onze kindertijd om de puzzel over onszelf te kunnen leggen. Wij denken dat dat beter kan.

In Ken Jezelf leer je

  • technieken om jezelf te leren kennen
  • vage en bijna ongrijpbare emoties en gedachten te verduidelijken
  • emotionele gedragingen uit onze kindertijd te begrijpen
  • hoe anderen jou zien
  • wat we niet makkelijk zien bij onszelf en graag achterhouden
  • dat het nog niet zo makkelijk is om zonder gêne ideeën die vastgeroest zitten in je hoofd los te laten en zo je comfortabele blik op jezelf te veranderen
  • ideeën toe te passen om wél het gevecht aan te gaan dat het verkrijgen van meer zelfinzicht tegen zou kunnen houden

Deze klas neemt je mee op een spannende reis naar je diepste, ontwijkende zelf. Je vertrekt vanaf Munthof, gewapend met nieuwe inzichten over je unieke persoonlijkheid, broodnodig om je volle potentieel en je prioriteiten te ontdekken.

DE DOCENTEN

 

PROGRAMMA 

18.30 Welkom & aperitief
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas  

LOCATIE

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

ONS CAFÉ

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café genieten van een heerlijke dagschotel of een gezonde snack.

Koop je tickets voor
Ken Jezelf

NIEUW!

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • do 29 nov 2018 18..30 - 21.30