Conversation Dinner - Carpe Diem

“Even as we speak, envious time flies past. Seize the day and leave as little as possible for tomorrow” - Horace

Nog altijd is het motto Carpe Diem van de Romeinse dichter Horatius springlevend, maar we durven te wedden dat de betekenis die jij aan Pluk de dag geeft, helemaal anders is dan die van je buurman, collega, vriendin, moeder of broer. Hoog tijd om er een goed gesprek over te hebben, want het is niet alleen een van de mooiste en betekenisvolle filosofische uitspraken ooit maar ook een uitgelezen kans om jezelf en anderen beter te leren kennen.   

Vragen als ‘Wat zou er gebeuren als je elke dag zou leven alsof het je laatste is?’ ‘Op welke manier mislukken jouw pogingen om ‘de dag te plukken’, om zomaar iets spontaans te doen?’ of ‘Telkens je beslissingen moet nemen, wat zou je dan aan jezelf willen veranderen?’ leveren gegarandeerd een verrassend gesprek, een diepgaande conversatie en heel veel inzichten op. 

Tijdens dit Conversation Dinner zetten we iedereen die nieuwsgierig genoeg was om zich in te schrijven samen aan tafel en serveren niet alleen heerlijke gerechten maar ook pittige vragen. Op het einde van de avond is Carpe Diem voor jouw geen vaag begrip meer en heb je met wildvreemden gesproken over ambitie, zin, kansen grijpen en spontaniteit en vertrek je van op het Munthof met een hoofd vol nieuwe ideeën en boeiende inzichten. Je kunt alleen komen, of in goed gezelschap, maar weet wel dat je niet de hele avond in de buurt van dat gezelschap zal doorbrengen.

Cultuurcriticus Roman Krznaric is cultuurcriticus, schrijver en mede-oprichter van The School of Life in Londen. Speciaal voor ons werkte hij voor deze avond een prachtig conversatie-menu uit met als uitgangspunt zijn boek ‘Carpe Diem’ en geïnspireerd door de ‘Conversation Menus’ van de historicus Theodore Zeldin.

Alvast wat inspiratie nodig? Laat je dan meeslepen door de volgende films, liedjes en gedichten:

Films: Harold and Maud (Hal Ashby, 1971) - Dead Poets Society (Peter Weir, 1989) - About Time (Richard Curtis, 2013) - The Brand New Testament (Jaco van Dormael, 2015).

Liedjes: Lou Reed, Perfect day - Eminem, Lose Yourself - Metallica, Carpe Diem Baby - Bob Marley, Wake Up and Live - Prince, 1999.

Gedichten: Horatius, Ode XI, Book 1 - Emily Dickinson, A Death blow is a Life blow to Some - Robert Frost, Carpe Diem - Philip Larkin, Days. (uit: Roman Krznaric, Carpe Diem. De geschiedenis van een culturele kaping.)

DE DOCENT

Nele Eyckerman is docent en psychotherapeut met een breed spectrum aan interesses, gespecialiseerd in observatie en mentalisatie. Ze heeft een privé-praktijk waar ze op een integratieve manier werkt met volwassenen en kinderen die op zoek zijn naar zichzelf en de anderen. Binnen deze therapie is vooral de zoektocht naar evenwicht in het Nu, binnen een tevreden en gezond leven, een prioriteit. Nele geeft graag klassen over onderwerpen die mensen uitdagen en aanmoedigen tot groei en solidariteit.

DE KOK

Een goed glas wijn, een zalige koffie, frisse limonades. Ontbijt, lunch, borrel, diner. Het Café van The School of Life biedt het allemaal, in een creatieve en stimulerende omgeving en op de kaart gezet door de ondernemende keukenpro Celine De Cadt. Afgestudeerd aan Sint-Lucas Gent als illustratrice, maar met jarenlange ervaring in de horeca, draait ze niet alleen haar hand om voor het dagelijkse reilen en zeilen in onze keuken, maar organiseert ze ook Conversation Dinners en Friends Drinks. Een creatieve kok dus, die ook onze klasdeelnemers, zakelijke klanten en groepen professionals steeds verwent met gezonde gerechten en lekkere snacks. 

PROGRAMMA

19.30 Aperitief & kennismaking
20.00 Aanvang

LOCATIE

The School of Life
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen 
 
N.B.: De prijs is inclusief aperitief en water tijdens het eten, exclusief wijnen, dranken, koffie en thee. 
N.B.: Mocht je allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten, gelieve ons dit op tijd te laten weten. 

Koop je tickets voor
Conversation Dinner - Carpe Diem

€55

wat:
Conversation Dinner