Beter Worden In Duurzame Relaties

We verwachten dat de liefde onze grootste bron van geluk is. Maar het is ook, en hoe kan het ook anders, een van de meest vertrouwde routes van miserie. Er zijn maar weinig manieren om te lijden zo intens als die in liefdesrelaties. Als je het van een afstand bekijkt, kan je de liefde zelfs verwarren met iets waar alleen maar ellende uit voortkomt.

De problemen beginnen, omdat, ondanks alle statistieken, we blijven geloven dat de liefde een vorm van enthousiasme is, en niet een handigheid waar je beter in kunt worden. Eén van de ernstigste fouten die we in onze relaties maken is juist om te denken dat we niet wijzer of beter kunnen worden.

Maar, zoals op alle gebieden, kunnen we beter worden in het houden van een ander, en dat is precies waarmee deze workshop zal helpen. Het zal ons leren begrijpen waarom we allemaal, op onze eigen manier, ingewikkeld en lastig zijn om mee samen te zijn en waarom we allemaal vatbaar zijn om de liefde te saboteren.

Als er problemen in onze relatie opduiken, denken we al snel dat het de schuld is van de ander. Het verdriet móet wel komen door de ander: en, natuurlijk, concluderen we dat de schuld ook bij de ander ligt. We vermijden de veel juistere, sombere, maar aardigere mogelijkheid die deze workshop probeert te ontwaren: dat we iets heel moeilijks proberen te doen, wat we beter moeten leren doen.

Samen begraven we de Romantische gedachte, gebaseerd op een intuïtieve kijk op relaties, en oefenen we onze vaardigheden op het gebied van de liefde.

In ‘Beter Worden In Duurzame Relaties’ leren we:

  • dat het normaal is dat seks en liefde een ingewikkelde connectie hebben, en dat ze niet altijd samen gaan.
  • dat we allemaal fouten maken. Dit feit accepteren vergroot onze tolerantie en mildheid, wat voor een krachtige, blijvende cyclus kan zorgen.
  • dat we nooit alles in één persoon zullen vinden, en wij ook nooit alles zullen betekenen voor de ander. Niet omdat we allemaal fouten maken, maar omdat de menselijke natuur nu eenmaal zo is.
  • dat we allemaal een immense poging moeten ondernemen om de ander beter te begrijpen.
  • dat intuïtie alleen, ons niet brengt wat we nodig hebben.
  • dat we in de meeste relaties ons stinkende best doen, zonder hulp van buitenaf. Het is niet zo gek dat we daarom vaak in de problemen komen.

Tijdens deze intensieve dag leren we de nodige vaardigheden en houdingen aan die kunnen leiden naar een nieuwe, hoopvolle toekomst in de liefde.

NB: deze Intensive bevat materiaal uit de klassen ‘Hoe Vind Je De Liefde’, ‘Hoe Blijft De Liefde Duren’ en ‘Blijven of Weggaan’)

PROGRAMMA

09.40  Welkom met thee en koffie
10.00  Deel 1
13.00   Lunchpauze
14.00   Deel 2
17.00   Einde

DE DOCENT

Serge Ornelis begon zijn loopbaan als officier bij Defensie. Gefascineerd door de vraag “Hoe te leven?” ontwikkelde hij een vergaande interesse in filosofie, psychologie en geschiedenis. Daarmee groeide het besef dat antwoorden uit boeken ons kunnen inspireren, maar dat het erop aankomt die inspiratie vorm te geven in ons leven. Daarom is Serge in 1994 training gaan geven in conflicthantering, leiderschap en timemanagement. Daarbij wil hij mensen helpen concrete antwoorden te ontwikkelen op vragen die hen bezighouden. Daarnaast geeft hij historische en filosofische rondleidingen. Serge woont in Antwerpen, is gehuwd en heeft twee kinderen.

OVER ONZE INTENSIVES (WORKSHOPS VAN 1 DAG)

Onze Intensives borduren voort op de ideeën uit onze klassen, om jou de sleutelvaardigheden te leren die nodig zijn om je door de uitdagingen op je werk en in je liefdesleven te laveren, om je te helpen om de nodige zelfkennis te verkrijgen en om je kalmte te kunnen bewaren als er grote obstakels op je pad komen.

Onze intensives duren een hele dag (van 10.00 - 17.00 u) en zijn een overweldigende ervaring. Wij streven naar hoge impact, praktische relevantie en vooral ook plezier! 
Wil je meer weten, bekijk dan eens ons filmpje over het nieuwe curriculum:

Onze Intensives geven je de kans om aan de slag te gaan met de allerbeste docenten van The School of Life tijdens een zorgvuldig uitgewerkte en duidelijke gestructureerde workshop.

N.B.: Onze Intensives gaan door in The School of Life Antwerpen, en zijn inclusief drankjes, snacks en lunch.

Koop je tickets voor
Beter Worden In Duurzame Relaties

€145

wat:
Intensive