Een 4-daagse in The School of Life Antwerpen

Wetenschap is georganiseerde kennis. Wijsheid is georganiseerd leven.” -Immanuel Kant

Het beste van The School of Life, samengevat in een onvergetelijke 4-daagse werkweek waarin we ons volledig focussen, dat is wat we tijdens deze herfstvakantie op het programma hebben staan. We werken o.a. aan dilemma’s, als: ‘hoe weet ik of dit de ware is?’; ‘hoe kan ik een goede vriend zijn’; ‘waar liggen mijn talenten’; ‘waarom doe ik soms zo moeilijk?’ en ‘hoe kan ik succesvoller zijn in mijn werk?’

We leren omgaan met stress, spijt en schaamte en denken na hoe we kunnen focussen op wat we echt willen (bereiken) en hoe we meer kunnen genieten. 

We nemen je mee op een rijke ideeënreis, en putten uit psychologie, filosofie, kunst en cultuur. Je ontdekt hoe je blijvende en belangrijke veranderingen in je leven kunt realiseren door vier dagen lang te werken in een gemotiveerde groep, onder leiding van onze beste docenten. Je duikt dieper, gaat verder en wordt uitgedaagd om zorgvuldig na te denken over wat jij  belangrijk vindt, in een omgeving waarin je vrij bent om je eigen gedachten, ideeën en ervaringen te toetsen en te delen.

Dit is de perfecte vier-daagse voor wie meer betekenis zoekt; in het leven, in de liefde en op het werk. Ideaal voor wie al eens een klas heeft meegedaan en klaar is om zich helemaal onder te dompelen, of wie tijd wil sparen en liever een intensieve week volgt. We wisselen kennis, oefening en discussie af, en reiken je tijdens deze vier dagen de beste strategieën aan om antwoorden te vinden op 'de grote vragen'.

Zo ziet onze 4-daagse in The School of Life Antwerpen eruit:

Dag 1

Tijdens de eerste dag van onze 4-daagse leren we hoe we de liefde vinden, betere partners kiezen en duurzame relaties aangaan die blijven. Eén van de stomste fouten die we op het gebied van de liefde maken is juist denken dat we niet wijzer kunnen worden. Wij denken dat we beter kunnen worden in het houden van een ander, en dat is precies waarmee we je deze dag zullen helpen. Samen begraven we onze intuïtieve kijk op relaties, en oefenen we de nodige vaardigheden op het gebied van de liefde.

Dag 2

Vandaag bekijken we 'de grote zorgen' en 'de kleine irritaties' van het dagelijkse leven, én de uitdaging om er kalm onder te blijven. We hebben de neiging om naar ergernissen te kijken alsof het iets quasi lijfelijks is, iets wat prima bestreden kan worden met een warm bad, een kop thee of een deugddoende wandeling. Maar ergernis is altijd, in essentie, een mentaal fenomeen. Daarom dat een rustige mindset afhankelijk is van het vermogen om op paniek-momenten sereen te blijven. Deze dag neemt ons mee op een helder uitgewerkte reis langs de beste en meest kalmerende ideeën.

Dag 3

Een goede job zorgt niet alleen voor een prettig salaris, maar moet ook een nobel doel hebben, goede collega’s opleveren en onze creativiteit stimuleren. We zien oprecht niets verkeerd aan het idee om een job te zoeken die ons echt gelukkig maakt. Vandaag onderzoeken we hoe we zo'n ideale job vinden, waar onze talenten echt liggen, welke opportuniteiten we nog niet benutten en welke ingewikkelde gedachten ons belemmeren om goed en voluit te kiezen.

Dag 4

Emotionele intelligentie is de kwaliteit die ons toelaat om met geduld, inzicht en zelfbeheersing de voornaamste problemen in onze relaties met anderen, en met onszelf te tackelen. Het is wat ons onderscheid van degenen die verpletterd worden door falen, en zij die de onvermijdelijke problemen van het dagelijkse bestaan met melancholische en humoristische veerkracht aankunnen. Tijdens deze slotdag leren we de nodige stappen en inzichten die ons, halleluja, emotioneel volwassen maken.

PROGRAMMA

09.40 Welkom met koffie en thee
10.00 Aanvang deel 1
13.00 Lunch
14.00 Aanvang deel 2
17.00 Einde 

NB: op vrijdag eindigen we met een uitgebreide aperitief tijdens de Vrijmibo (de Vrijdagmiddagborrel van The School of Life), in de tuin of aan de bar en krijg je bij het weggaan nog een klein kadootje! 

LOCATIE

The School of Life 
Muntstraat 2
2000 Antwerpen 

 

Koop je tickets voor
Een 4-daagse in The School of Life Antwerpen

€525

wat:
Intensive
wanneer en waar:
  • 30 Oct - 2 Nov 2018 09.40 - 17.00