Zondagsklas Een Goede Band Met De Natuur, Waarom Zou Je?

Een band ontwikkelen met de natuur is geen kwestie van genoeg frisse lucht krijgen, en af en toe eens op een saaie zondagochtend naar buiten stappen om in het bos of op het strand te gaan wandelen. Het stimuleren van een echte connectie met de natuur om je heen kan je visie op het leven zomaar veranderen, en gaat veel meer om de plek die jij inneemt in de wereld om je heen en jouw bredere ecologische en menselijke relaties. Door de juiste mindset te ontwikkelen, kunnen we alles om ons heen, binnen en buiten, beter begrijpen en waarderen.

Deze klas is ontworpen om uit te zoeken wat nu precies het belang van natuur in ons leven is, en hoe we onze relatie ermee kunnen verbeteren. We schijnen licht op de geschiedenis van het idee dat natuur en de mens twee verschillende entiteiten zijn, en bomen door over de vraag of een goede band met de natuur ons kan doen beseffen hoeveel geluk we hebben dat we hier doodgewoon zijn.

OVER DE ZONDAGSKLASSEN

In onze klassen maak je kennis met radicale inzichten over de grote thema’s, gesprokkeld bij filosofen, kunstenaars en andere grote denkers uit verleden en heden. Je wordt uitgedaagd om na te denken over de dingen die er in het leven toe doen en krijgt ook de kans om je gedachten, ideeën en ervaringen te delen met andere nieuwsgierige mensen met een open visie. Bedoeling is niet om je kant-en-klare antwoorden voor te schotelen, maar om je te helpen de juiste vragen te stellen en je te inspireren door ideeën aan te reiken.

Onze zondagsklassen zijn een mix van lezing, gesprek, oefening en reflectie, samengesteld door experts uit Londen en Antwerpen, en gegeven door onze eigen faculteit. Wil je je na de klas nog verder verdiepen in het onderwerp, dan vind je in de samenvatting van de klas of in onze shop zeker nog suggesties. 

DE DOCENT

Ooit vroeg Anneleen Van Offel aan een aantal vrienden wat die dachten dat ze de hele dag deed. De meesten antwoordden: al je spullen zoeken. Dat is grotendeels waar. Maar ze zoekt vooral naar wat mensen verbindt, in een werkelijkheid die groter is dan onszelf. Momenteel werkt ze in de Talent Pool van Uitgeverij Lebowski aan haar debuutroman. Daarnaast schrijft ze ook verhalen (Revisor, Kluger Hans) en poëzie (Hard//hoofd). Ze is bezieler van Instagrannies (@_instagrannies), een initiatief van Bond zonder Naam op Instagram, waarvoor ze in gesprek gaat met ouderen over hun levenswijsheid. Tijdens haar opleiding Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen leerde ze de werkelijkheid lezen als een verhaal. Sindsdien weet ze dat er weinig verloren is, zolang er gezocht wordt.

PROGRAMMA

10.00 Welkom met koffie & croissant
10.30 Aanvang
13.00 Einde

LOCATIE

The School of Life
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Koop je tickets voor
Zondagsklas Een Goede Band Met De Natuur, Waarom Zou Je?

€45 incl. koffie & croissant

wat:
Reeks
wanneer en waar:
  • zo 30 sep 2018 10.00 - 13.00