Wildplukken voor Beginners

In deze klas leer je de stad kennen als een eetbaar landschap. Speur parken en borduren af naar wilde planten waarmee je in de keuken aan de slag kan. Scherp je blik aan om te detecteren of het stukje groen waar je achteloos voorbij loopt misschien de frisse smaakmaker voor je lunch is. Ook de goden van de gastronomie, met René Redzepi (restaurant Noma) en Kobe Desramaults (restaurant In De Wulf) als boegbeelden, trekken naar het bos om groene blaadjes of pittige wortels bij elkaar te foragen. In een wereld waar smaak steeds vlakker wordt, zijn deze kleine smaakbommetjes die zomaar voor het rapen liggen echt een zegening voor je smaakpapillen.

Met herboriste en kruidenkokkin Natalie gaan we op zoek naar eetbaar lekkers, 'naast de deur', in hartje stad. Ze leert je wat je beter wel en niet in je mond kan stoppen. We bekijken alle planten aandachtig en monsteren ze op schoonheid, maar ook op soort, geur, smaak en standplaats.

We gaan op zoek naar wat de natuur in het stadscentrum in dit seizoen te bieden heeft, en bereiden een heerlijke maaltijd met stoeptegelschatten. Na de wandeling bekomen we met een wild aperitiefje en bereiden een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en thee met de oogst van de dag. Verwacht je aan een smakelijke nieuwe wereld!

Niet vergeten

  • een tas mee om je oogst in te verzamelen
  • een schaar
  • klein mesje
  • je favoriete keukenmes

De Docent

Natalie Schrauwen staat aan het roer van kookcollectief LesOdettes Kookt waarmee ze vegetarische en verrassende voeding naar een breed publiek brengt. LesOdettes mixt en matcht culinaire invloeden en werkt graag met Midden-Oosterse smaken en raw food. Ze geeft workshops over wildplukken, koken met onkruid of over oude kooktechnieken en schrijft over duurzame spannende voeding.

Programma

09.45 Verzamelen
10.00 Vertrek
12.00 Koken in The School of Life-keuken met aansluitend lunch in het café

Locatie

The School of Life Antwerpen
Muntstraat 2
2000 Antwerpen

Koop je tickets voor
Wildplukken voor Beginners

€55

wat:
Special Event
wanneer en waar:
  • zo 23 sep 2018 09.45 - 13.00