Durf Jij? Improviseren met Ellen Dierckx

 “It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change.” - Charles Darwin

We kunnen nog zoveel plannen als we willen, maar het leven overkomt ons een beetje. Soms heb je zo’n heerlijke dag. Je maakt plannen. En alles lukt zoals jij het je in je hoofd had verbeeld. Geweldig. Maar hoe vaak gebeurt dat? Niet zo vaak als we denken.

En wat doen we dan? We passen ons aan. We improviseren. Ook de grootste namen uit de geschiedenis improviseerden. Ook beursmakelaars, politici, artsen, docenten of loodgieters improviseren. En als je aan wetenschappers vraagt hoe ze tot hun briljante uitvinding kwamen, is het antwoord vaak, ‘ik deed maar wat’.

Dat klinkt makkelijk, maar zo makkelijk is het nu ook weer niet. Want je hebt ook basiskennis van zaken nodig om tot iets nieuws te komen. Wel is het ontzettend verrijkend om flexibel te kunnen denken en handelen. Leren we dat op school, hebben we geleerd om ons daar in te verbeteren? Bijna nooit. Kan je dat leren? Jazeker. Want je kon het als kind al. We zijn het alleen ergens onderweg verleerd.

Ellen Diercxk toont je hoe je die vaardigheden en technieken weer opnieuw eigen kunt maken. Ze laat zien dat improviseren leuk is, dat het je energie geeft en dat het niet zo moeilijk is als je denkt. Weet dat het een actieve klas is, wat niet wil zeggen dat je je in het zweet werkt, maar stilzitten en luisteren is er niet veel bij. Bang dat je alleen op een podium moet kruipen hoeft niet, opdrachten en oefeningen zijn in groep en doen we samen.

In deze klas leer je:

  • Flexibel denken
  • Positief omgaan met onvoorziene zaken
  • De realiteit accepteren
  • Associatief denken
  • Vertrouwen op de ander
  • Vertrouwen op je eigen ideeën
  • Outside of the box denken
  • Je aanpassen en er plezier aan beleven

NB: makkelijke schoenen zijn handig.

De Docent

Ellen Dierckx is al 25 jaar improvisatieactrice en coach. Zij past de improvisatietechnieken toe in scholen en bedrijven aan jong en oud. Ellen is Master in de Dramatische Kunsten, gaf les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, is coach, zelfstandig trainer en loopbaanbegeleider en geeft inmiddels ook al twee jaar klassen binnen The School of Life Antwerpen. 

Programma

14.00u: Aanvang
17.00u: Einde

Locatie

The School of Life
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Koop je tickets voor
Durf Jij? Improviseren met Ellen Dierckx

€55

wat:
Reeks