De Boeken Van de Botton - De Troost Van De Filosofie

"Ondanks de enorme verschillen tussen de vele denkers die door de eeuwen heen het predikaat filosoof hebben gekregen, kun je een kleine groep onderscheiden die graag troostende, praktische dingen zeggen over de oorzaken van onze grootste kwellingen”- Alain de Botton in Troost van de filosofie

REEKS: DE BOEKEN VAN DE BOTTON

Het boegbeeld van de toegepaste filosofie. De filosoof-schrijver die het dagelijkse leven draaglijk en begrijpelijk houdt. Of wat minder ingewikkeld: de huis-, tuin- en keukenfilosoof. Het zijn maar drie van de talloze beschrijvingen over schrijver en oprichter van The School of Life Alain de Botton. Veertien boeken heeft hij nu al geschreven, vertaald in maar liefst twintig landen, en elke keer raakt hij aan de kern van al zijn thema's, of het nu architectuur, godsdienst, kunst, seks, status of liefde is. Niet vreemd dus dat zijn bijdragen, of het nu in boekvorm of een essay is, tijdens een lezing of als bijdrage in onze Book Of Life veelvuldig gelezen, gedeeld, begrepen en gekoesterd worden.

Wat maakt zijn werk zo aantrekkelijk dat we een avond lang gaan spitten in één van zijn boeken, en ons eigen verhaal zo goed aan zijn titels kunnen verbinden? Zijn elegante, licht ironische stijl is verpletterend helder, bijzonder herkenbaar en biedt handzame oplossingen die naar de kern gaan, zonder pretentie, maar wel vol hoop. Docent, literatuurspecialist en bibliotherapeut Silvie Moors is de allerbeste kandidaat om alle goede ideeën te fileren en er mee aan de slag te gaan.

TROOST VAN DE FILOSOFIE

In 2000 schreef Alain De Troost van de Filosofie (The Consolations of Philosophy), eindelijk een leesbaar, toegankelijk en sprankelend boek waarin hij helder en spitsvondig verwoordt hoe een half dozijn grote denkers ons troost kan bieden in het dagelijkse leven.

Zijn werk is zo aantrekkelijk dat we voor deze tweede klas uit de reeks ‘De Boeken van de Botton’, een avond lang samen in dit boek gaan spitten. Kan Socrates ons helpen bij impopulariteit? Zou Epicurus ons bij geldgebrek en Seneca ons bij frustraties terzijde kunnen staan? Zijn elegante, licht ironische stijl is bijzonder helder en biedt handzame oplossingen die naar de kern gaan, zonder pretentie, maar wel vol hoop. Met de ervaren docent en bibliotherapeut Silvie Moors is dit waardevolle boek in de allerbeste handen om samen de beste ideeën uit het boek te fileren.

NB: Leukst is als je het boek al hebt gelezen, lukte dat niet, geen probleem. Wie het boek nog niet heeft, kan dit aankopen in onze shop en krijgt 10% korting. Geef ons een seintje, dan houden het voor je opzij of sturen het naar je op. Voor meer informatie of reservatie van het boek: antwerpen@theschooloflife.com.

DE DOCENT

Silvie Moors houdt hartstochtelijk van lezen én mensen. Zij is artistiek leider van de literaire organisatie DE DAGEN. Daar leest zij wereldliteratuur samen met mensen, interviewt zij schrijvers, biedt leesconsult aan en leidt zij leesclubs. Nadenken over hoe het leven te leven en daarover filosoferen bracht haar bij het werk van Alain de Botton en The School of Life.

DE SCHRIJVER

Alain De Botton is schrijver van essayistische boeken die worden omschreven als 'filosofie voor het leven van elke dag'. Hij heeft geschreven over liefde, reizen, werk, architectuur, kunst en literatuur en zijn boeken werden bestsellers in 30 landen. Zijn eerste boek, Proeven van Liefde, verscheen toen hij amper 23 was. Alain is een van de mede-oprichters van The School of Life Londen. Hij woont in Londen met zijn gezin. 

N.B.: Heb je het boek, maar nog niet gelezen? Doe dat dan snel. Wie het boek nog niet heeft, kan dit aankopen in onze shop en krijgt 10% korting. Geef ons een seintje, dan houden het voor je opzij of sturen het naar je op. Voor meer informatie of reservatie van het boek: antwerpen@theschooloflife.com.

PROGRAMMA

19.00 Start
21.30 Einde

LOCATIE

The School of Life Antwerpen
Muntstraat 2
2000 Antwerpen

Koop je tickets voor
De Boeken Van de Botton - De Troost Van De Filosofie

€45 incl. werkschrift/€120 reeks

wat:
Reeks
De Boeken Van De Botton 

Wo 18 apr De Troost Van De Filosofie
Do 20 sep Weg van Liefde
Wo 28 nov Statusangst

INSCHRIJVEN VOOR DE REEKS