Art Is Therapy - Schrijven Met Maartje Wortel

OVER ART IS THERAPY

Al van jongsaf aan leren we dat kunst heel belangrijk is, maar waarom precies, dat weten we niet zo goed. Bij The School of Life zijn we van mening dat kunst niet alleen fijn is om naar te kijken en dat literatuur niet alleen fijn is om te lezen, maar ons ook heel goed kan helpen bij de meest intieme, maar ook heel herkenbare dilemma’s als: waarom ben ik niet tevreden met mijn werk? Waarom lijken andere mensen een spannender leven te leiden? Waarom word ik zo depressief van het nieuws?

Daarom introduceren we de reeks Art Is Therapy, waarin je zelf aan de slag gaat met de allerbeste meesters in hun discipline. Scherp je blik, potlood en pen en ervaar dat kunst een krachtige oplossing is met therapeutisch potentieel voor tal van levensvragen. 

SCHRIJVEN MET MAARTJE WORTEL

In het leven stoten we op vaak op vage gevoelens van pijn, angst en spijt. We houden zelden halt om ze te overdenken. Om echt aandacht te geven aan wat er in onszelf omgaat zijn we te opgedraaid of te ongeconcentreerd. Schrijven is een manier om onze gedachten te exploreren, ons te verhouden tot de wereld en onze blik naar binnen te richten.

Een namiddag lang scherpen we de pennen, slaan we de schriften open en gaan we schrijven met Maartje Wortel. We deinzen niet terug voor onhandigheid, lelijkheid, dofheid en wreedheid en hebben oog voor lichtheid, oprechtheid, mededogen en humor. We beschrijven situaties, verwoorden gevoelens en schetsen gesprekken en sprokkelen zo ons eigen verhaal.  Een praktische klas voor wie het leven in woorden wil vatten.

GOED OM TE WETEN

Voor deze klas heb je geen literaire voorkennis nodig, enkel de zin om jezelf en alles rond je toe te vertrouwen aan het papier. Wij voorzien pen en papier. 

PROGRAMMA 

14.00 Aanvang
17.00 Einde

LOCATIE

The School of Life
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Koop je tickets voor
Art Is Therapy - Schrijven Met Maartje Wortel

€55 - incl. School of Thought Notebook

wat:
Art is Therapy