Praten Met Je Partner, Hoe Doe je Dat?

Hoe kan het nu dat we voor ons gevoel zoveel investeren in de liefde en onze relatie, terwijl we ons toch vaak niet gehoord of onbegrepen voelen, juíst door de mensen waar we zoveel van houden? Goedbedoelde adviezen en vaak gegeven tips gaan vooral over toch maar beter leren onderhandelen en jezelf diplomatisch leren uitdrukken. Maar wat als dit wellicht toch niet genoeg is?

In deze klas onderzoek je je eigen manieren van een gesprek aangaan en je stijl van communiceren. Je probeert te achterhalen waar dit vandaan komt en analyseert je geslaagde, maar ook je gefaalde pogingen. Ook kijken we samen naar de reden waarom we ruzie maken en hoe we beter ruzie kunnen maken, zonder dat we per se de discussie willen 'winnen'. Immers, een liefdevolle relatie is niet hetzelfde als een spelletje schaak, maar vooral een kwestie van vertrouwen en begrip. We vragen ons af hoe eerlijk we zouden moeten zijn tegen onze partners, en hoe we beter, eerlijker en aardiger kunnen reageren op afwijzing, ruzie of misverstanden.

Of je nu in een romantische relatie zit of niet, deze klas gaat over het belang van wat je zegt én niet zegt, in elke intiem, vriendschappelijk en persoonlijk gesprek. We geven strategieën en ideeën om te zeggen wat we echt bedoelen, om te horen wat er echt gezegd wordt, en om de catastrofe die, soms onbedoeld, in een gesprek lijkt te sluipen, voor te zijn. 

OVER ONZE KLASSEN

Onze klassen richten zich op het verdiepen van belangrijke, alledaagse vragen over werk, vriendschap, geld, liefde en familie. Meestal in de avond, stap je met een kleine groep deelnemers binnen in ons klaslokaal in Munthof waar je door een expert wordt meegenomen langs de belangrijkste ideeën over het thema van de avond. De klas is een zorgvuldig afgewogen balans tussen korte interactie met de deelnemers en rondes van presentaties.

We presenteren oude en nieuwe ideeën op een frisse en eigentijdse wijze, zodat je meer leert over je eigen overtuigingen en zo je eigen inzichten en ideeën leert begrijpen en oprekken.

Voor professionals, leiders en managers hebben we keuze uit verschillende dagklassen die individueel bij ons gevolgd kunnen worden, ofwel op aanvraag voor een organisatie of team.

OVER THE SCHOOL OF LIFE EN LONDEN

The School of Life werd in 2008 opgericht door de Britse filosoof en schrijver Alain de Botton. De school heeft vestigingen over de hele wereld: Londen, Sao Paulo, Melbourne, Istanbul, Seoul, Berlijn, Amsterdam en Tel Aviv. Het hoofdkantoor in Londen levert de scholen advies, input en een deel van het lesmateriaal. Het populaire Youtube-kanaal en The Book of Life wordt geproduceerd door Alain de Botton en zijn team. De deuren van The School of Life Antwerpen zijn in november 2014 open gegaan.

DE DOCENTEN

Nele Eyckerman is docent en psychotherapeut met een breed spectrum aan interesses, gespecialiseerd in observatie en mentalisatie. Ze heeft een privé-praktijk waar ze op een integratieve manier werkt met volwassenen en kinderen die op zoek zijn naar zichzelf en de anderen. Binnen deze therapie is vooral de zoektocht naar evenwicht in het Nu, binnen een tevreden en gezond leven, een prioriteit. Nele geeft graag klassen over onderwerpen die mensen uitdagen en aanmoedigen tot groei en solidariteit. 

Ellen Dierckx is Master in de Dramatisch Kunsten (Koninklijk Conservatorium van Brussel) en begon al snel acteren te combineren met les geven. Ellen is sinds 1991 een vaste waarde bij de Belgische Improvisatie Liga. Dankzij de opleiding tot KernTalentenanaliste, doet ze aan loopbaanbegeleiding en studiecaching. Verder geeft ze opleidingen in bedrijven rond presentatietechnieken en positief communiceren. Sinds 2015 werkt ze bij Colorpassport als manager trainingen & color psychology.

PROGRAMMA AVONDKLAS

18.30 Welkom & aperitief
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas

LOCATIE 

The School Of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
2000 Antwerpen

ONS CAFÉ

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café genieten van een heerlijke dagschotel of een gezonde snack. 

Koop je tickets voor
Praten Met Je Partner, Hoe Doe je Dat?

€45

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • wo 25 jul 2018 18.30 - 21.30