Hoe Weet Je Wat Je Wil En Wat Je Kan?

Koester je ook de geheime droom om het te maken als flamencodanser? Zou je graag aan de slag gaan als boekbinder en van thuis uit werken? Laten we met een frisse blik kijken en proberen uit te maken wat belangrijk is en wat niet. 

Of we nu een oude hobby opnieuw opnemen, meer tijd voor onszelf en de mensen om ons heen maken of inspiratie gaan zoeken in kunst en ambacht, we lijken steeds meer de nadruk te leggen op het leven van ene rijk en waardevol leven. Voor sommige mensen betekent dat een eigen zaak opstarten, anderen gaan gewoon kookles volgen in hun vrije tijd. 

Hoe Weet Je Wat Je Wil En Wat Je Kan? onderzoekt jouw potentieel op vrije wijze, fantasierijk freewheelend. En helpt je jouw centrale interesses en passies te ontdekken, in de hoop dat de gevonden kleine zaadjes zullen uitgroeien tot een waardevolle vrijetijdsbesteding, carrièrewending of, wie weet, zelfs een nieuw leven.

OVER ONZE KLASSEN

In onze klassen maak je kennis met interessante inzichten over de grote thema’s, gesprokkeld bij filosofen, kunstenaars en andere grote denkers uit verleden en heden. Je wordt uitgedaagd om na te denken over de dingen die er in het leven toe doen en krijgt ook de kans om je gedachten, ideeën en ervaringen te delen met andere nieuwsgierige mensen met een open visie. Bedoeling is niet om je kant-en-klare antwoorden voor te schotelen, maar om je te helpen de juiste vragen te stellen en je te inspireren door ideeën aan te reiken.

De klassen zijn een mix van lezing, gesprek en reflectie, samengesteld door experts uit Londen en Antwerpen, en gegeven door leden van onze faculteit. Wil je je na de klas nog verder verdiepen in het onderwerp, dan vind je in de samenvatting van de klas zeker suggesties. 

DE DOCENTEN

Ama Koranteng-Kumi werkt als publicist en interim projectleider. Ze is de oprichter van Creating Edges, een doe-tank voor vernieuwende projecten in de stad, op het snijvlak van creativiteit, interculturaliteit en maatschappelijke vraagstukken. Ama heeft een master Genderstudies behaald aan de Universiteit Utrecht en woont afwisselend in Amsterdam en Antwerpen. Haar publicaties verschenen o.a. in NRC Next, De Morgen, Charlie Magazine en One World magazine.

Silvie Moors houdt hartstochtelijk van lezen, zingen én mensen. Zij is artistiek leider van de literaire organisatie DE DAGEN. Daar leest zij verhalen en gedichten uit de wereldliteratuur op kwetsbare plekken (psychiatrie, sociaal-culturele centra), interviewt zij schrijvers, biedt leesconsult aan en leidt  zij leesclubs. Verder zingt zij bij het oude muziek-ensemble graindelavoix.

PROGRAMMA 

18.30 Welkom & aperitief
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas

LOCATIE

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

ONS CAFÉ

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café een bord vol huis-bereid lekkers bestellen.

• Na je boeking voor een klas sta je op een presentielijst. Bij aankomst hoef je alleen je naam te noemen, en is het uitprinten van je ticket niet nodig. Voor grotere events is het wel nodig dat je bij binnenkomst je e-ticket uitgeprint meeneemt. 

• We schrijven je graag in voor onze nieuwsbrief. Mocht je deze later niet meer wensen te ontvangen, dan is het heel eenvoudig om je uit te schrijven.

 

Koop je tickets voor
Hoe Weet Je Wat Je Wil En Wat Je Kan?

€45

wat:
Klas