Hoe Krijg Je Rust In Je Hoofd?

Niemand kan altijd maar kalm blijven. Angst en adrenaline zijn cruciaal om te overleven of om een belangrijke prestatie neer te zetten. Toch ervaren velen van ons, ook als we niet in levensgevaar verkeren, regelmatig onrust. Hoe kunnen we, temidden van alle sociale druk, een evenwichtig gemoed houden?

In deze class verkennen we twee cruciale relaties die we kunnen verbeteren: onze relatie met de wereld en die met onszelf. Door het bestuderen van ideeën over de oorsprong van onrust en in gesprek te gaan over onze eigen ervaringen ontdekken we hoe we kunnen komen tot een gebalanceerder gevoelsleven en een overheersend gevoel van kalmte. Wat kunnen we opsteken van biologie? Van psychologie? En van filosofie? En hoe vinden we de moed om onze onrust onder ogen te zien?

Bovenal ontdek je in deze class hoe onrust kan dienen als katalysator voor het vinden van persoonlijke vrijheid en welzijn. Je krijgt ideëen aangereikt uit de filosofie en psychologie die inzicht geven in onrust en gemoedsrust.  We leren je inzien hoe je, door te leren leven met ongerustheid, of door die te overstijgen, een authentiek en menselijk leven kunt leiden.

DE DOCENTEN

Nele Eyckerman is docent en psychotherapeut met een breed spectrum aan interesses, gespecialiseerd in observatie en metallisatie. Ze heeft een privé-praktijk waar ze op een integratieve manier werkt met volwassenen en kinderen die op zoek zijn naar zichzelf en de anderen. Binnen deze therapie is vooral de zoektocht naar evenwicht in het Nu, binnen een tevreden en gezond leven, een prioriteit. Nele geeft graag klassen over onderwerpen die mensen uitdagen en aanmoedigen tot groei en solidariteit.

Silvie Moors houdt hartstochtelijk van lezen én mensen. Zij is artistiek leider van de literaire organisatie DE DAGEN. Daar leest zij wereldliteratuur samen met mensen, interviewt zij schrijvers, biedt leesconsult aan en leidt zij leesclubs. Nadenken over hoe het leven te leven en daarover filosoferen bracht haar bij het werk van Alain de Botton en The School of Life.

PROGRAMMA

18.30 Welkom & aperitief
19.00 Aanvang
21.30 Einde

LOCATIE

The School o2f Life 
Muntstraat 2
2000 Antwerpen

Koop je tickets voor
Hoe Krijg Je Rust In Je Hoofd?

€45

wat:
Alle