Hoe Kom Je Sterker uit een Crisis?

The human capacity for burden is like bamboo- far more flexible than you'd ever believe at first glance. Jodi Picoult

Is het leven eerlijk? Was dat maar waar. Al werk je hard, neem je je verantwoordelijkheid thuis, en doe je je best om een eerlijk mens te zijn: goed en rechtschapen gedrag heeft helaas nog nooit iemand van rampspoed behoed. Je kan altijd en overal pech hebben. Zomaar. Omdat het leven nu eenmaal niet eerlijk is.

Het goede nieuws is, dat je als mens veerkrachtig(er) kunt leren zijn in tijden van tegenslag. Veerkracht is het vermogen om terug te veren na moeilijke en impactvolle ervaringen. Veerkrachtige mensen komen uit een mindere periode sterker terug: een levensles rijker.

Tijdens deze klas bespreken we hoe je je veerkracht (terug) kunt vinden in moeilijke tijden. Wat blokkeert jouw veerkracht? Welke technieken zijn er om met moeilijke levenssituaties om te gaan, en welke past het beste bij jou? We bespreken waarom het essentieel is om je emoties te erkennen, maar ook om ze lucht te geven en verder te gaan, zodat je morgen weer emotioneel beslagen ten ijs kunt komen. Een garantie tegen tegenslag is dat niet, maar helpen doet het zeker.

De docent

Ama Koranteng-Kumi werkt als publicist en interim projectleider. Ze is de oprichter van Creating Edges, een doe-tank voor vernieuwende projecten in de stad, op het snijvlak van creativiteit, interculturaliteit en maatschappelijke vraagstukken. Ama heeft een master Genderstudies behaald aan de Universiteit Utrecht en woont afwisselend in Amsterdam en Antwerpen. Haar publicaties verschenen o.a. in NRC Next, De Morgen, Charlie Magazine en One World magazine.

Programma 

18.30 Welkom & koffie
19.00 Begin van de klas
20.15 Pauze
21.30 Einde van de klas 

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen

Ons café

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café een bord vol huis-bereid lekkers bestellen.

Koop je tickets voor
Hoe Kom Je Sterker uit een Crisis?

€45

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • wo 25 apr 2018 18.30 - 21.30