Hoe Ga Je Verder Als De Liefde Voorbij Is?

Steeds weer hetzelfde liedje: breaking up is hard to do. En in deze tijd gebeurt het ons vaker dan ooit tevoren. Met hoevelen zijn we wel niet, nu we in ons leven makkelijk drie, vier keer de draad na het beëindigen van een relatie weer op moeten pakken? Dat was vroeger wel anders. En of we nu 'gedumpt' zijn, of iemand 'gedumpt' hebben, het komt er min of meer op neer om de periode 'nu het over en uit is' een beetje beter door te komen. Hoe bouw je je leven weer op? Hoe doe je dat nu je niet meer samen bent, maar (opnieuw) alleen?

Deze klas gaat verder dan de dozen bonbons en literpakken ijs die we ons toestaan om het verdriet de baas te kunnen. Verder dan de stapels hartverscheurende dvd's, lege flessen drank en andere begrijpelijke, maar wellicht weinig effectieve lapmiddelen. We proberen door te dringen tot de kern van onze gevoelens van verlies en ongeluk na het einde van een relatie. Wat betekent een relatie? Wat betekende deze relatie? Wat betekent het einde ervan? En waarom is dat zo?

Aan de hand van filosofische, sociologische, psychologische en zelfs fysiologische inzichten van grote denkers uit heden en verleden wijzen we je de weg door het mentale doolhof van liefdesverdriet, zodat je met een heldere blik verder kunt met je liefdesverdriet en je leven zoals het nu voor je ligt. Door recente wetenschappelijke studies en therapeutische modellen hebben we in ieder geval dát: meer kennis en inzichten in hoe dat nu eigenlijk werkt, het einde van een relatie. Zo kunnen we hopelijk wat achter ons ligt, achter ons laten, en een goede stap in een nieuwe richting zetten.

Of je een gebroken hart moet hebben voor deze klas? Nee hoor. Deze klas is voor iedereen die zich wil verdiepen in dat pijnlijke, maar ook fascinerende verschijnsel liefdesverdriet.

DE DOCENT

Nele Eyckerman

is docent en psychotherapeut met een breed spectrum aan interesses, gespecialiseerd in observatie en mentalisatie. Ze heeft een privé-praktijk waar ze op een integratieve manier werkt met volwassenen en kinderen die op zoek zijn naar zichzelf en de anderen. Binnen deze therapie is vooral de zoektocht naar evenwicht in het Nu, binnen een tevreden en gezond leven, een prioriteit. Nele geeft graag klassen over onderwerpen die mensen uitdagen en aanmoedigen tot groei en solidariteit.

PROGRAMMA 

18.30 Welkom & aperitief
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas

LOCATIE

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

Koop je tickets voor
Hoe Ga Je Verder Als De Liefde Voorbij Is?

€45

wat:
Klas