Hoe Boost Je Je Zelfvertrouwen?

Het grote verschil tussen falen en succes hangt eigenlijk vast aan één ongrijpbare karaktereigenschap waar op onze scholen en in ons onderwijs helemaal geen aandacht aan wordt geschonken: zelfvertrouwen.

Natuurlijk zijn er kleine afgebakende werkterreinen waar juist sterk wordt ingezet en getraind op zelfvertrouwen als een soort van specialisatie, maar over het algemeen verwaarlozen we deze zeer oorspronkelijke en belangrijk behoefte die ons kan helpen in onnoemelijk veel situaties en op ontelbare momenten, professioneel én persoonlijk. 

We hebben vaak een gebrek aan zelfvertrouwen omdat we diep van binnen overtuigd zijn dat  het hebben van zelfvertrouwen een kwestie is van goed geluk, van een aangeboren talent zelfs. We denken dat ons niveau van zelfvertrouwen is wat het is, een soort aangeboren vast gegeven, waar niet veel meer aan te sleutelen valt. Maar in deze klas gaan we zien dat veel of weinig zelfvertrouwen helemaal geen kwestie van geluk is, maar integendeel, juist een kwestie van oefening en inzicht. Zelfvertrouwen is geen goddelijk gegeven, maar een emotionele vaardigheid die je aan kunt leren en kunt oefenen. Het is een vaardigheid gebaseerd op een veelheid aan ideeën over de wereld om ons heen en onszelf.

Hoe Boost Je Je Zelfvertrouwen leert ons:

• hoe we het 'oplichterssyndroom' achter ons kunnen laten

• hoe we een voorzichtige houding of gedachte makkelijker durven inzetten in onze toekomstplannen

• hoe we over onze kinderlijke verlegenheid kunnen groeien

• dat we weten dat groeien en veranderen altijd mogelijk is

We verlaten de klas met een schat aan inzichten en goede ideeën over het boosten van je zelfvertrouwen, zodat we voortaan beslissen durven nemen en flexibeler kunnen denken zonder nog vastgeketend te zitten aan het idee dat we onzeker zijn en daarom maar beter stoppen met wat we in ons hoofd aan het halen waren. We zijn, kortom, geschoold in zelfvertrouwen.

DE DOCENTEN

Ellen Dierckx is Master in de Dramatisch Kunsten (Koninklijk Conservatorium van Brussel) en begon al snel acteren te combineren met les geven. Ellen is sinds 1991 een vaste waarde bij de Belgische Improvisatie Liga. Dankzij de opleiding tot KernTalentenanaliste, doet ze aan loopbaanbegeleiding en studiecaching. Verder geeft ze opleidingen in bedrijven rond presentatietechnieken en positief communiceren. Sinds 2015 werkt ze bij Colorpassport als manager trainingen & color psychology.

Cynthia Ghysels is life planner en business coach. Ze gelooft dat je door aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling een verschil kunt maken in je eigen leven en dat van anderen. Haar passie voor persoonlijke ontwikkeling gaat helemaal terug tot haar jeugdjaren, waarin ze op haar 17e Belgisch kampioen kogelstoten werd. Na haar studie rechten bouwde ze een mooie carrière uit, waarin ze leerde dat inzicht in jezelf leidt naar sterk leiderschap. Inmiddels runt ze een eigen bedrijf en ontwikkelde ze een methode om te ontdekken hoe je jouw eigen leven zinvol kan invullen en hoe je hierbij de juiste keuzes maakt, praktisch en concreet toepasbaar voor ondernemers, topsporters, bedrijven en hun leiders, op zoek naar persoonlijke groei en zakelijke effectiviteit.

PROGRAMMA 

18.30 Welkom & aperitief
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas  

LOCATIE

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen  

ONS CAFÉ

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café genieten van een heerlijke dagschotel of een gezonde snack.

Koop je tickets voor
Hoe Boost Je Je Zelfvertrouwen?

Nieuwe klas!

wat:
Klas
wanneer en waar:
  • do 21 jun 2018 18.30 - 21.30
  • wo 22 aug 2018 18.30 -21.30