Special event: Het verhaal van je leven

Het leven wordt achterwaarts begrepen, maar moet voorwaarts worden geleefd.
- Kierkegaard

Bekijk je leven door de bril van de verhalenverteller.

De ene dag lijkt je leven een Amerikaanse sitcom, de andere dag een Griekse tragedie. Als hoofdpersoon beleef je volop avonturen, maar de waan van de dag vertroebelt vaak het zicht op de samenhang. Word een dag verhalenverteller van je leven en kijk door de achteruitkijkspiegel om vooruit te komen.

Tijdens deze middag met meesterscenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm neem je de tijd om woorden te vinden voor je verleden en daarmee richting te geven aan je toekomst. Wat is de grote lijn van je verhaal? Waar maak je je veel druk over, maar is eigenlijk niet zo heel belangrijk? En wat bevindt zich in de dode hoek?

Door vanaf een afstand naar je eigen leven te kijken, krijg je nieuwe inzichten. Net zoals je vrienden vaak precies kan vertellen wat het beste voor ze is (terwijl zij denken dat het allemaal erg complex is), kan je de hoofdpersoon in je eigen verhaal van goed advies voorzien.

Het programma

Robert Alberdingk Thijm, bekend als schrijver van De Daltons, Dunya & Desie, A’dam – E.V.A., is een grote autoriteit op het gebied van storytelling. Op basis van zijn diepgaande kennis en ervaring ontrafelt hij in het eerste deel van het event de geheimen van verhalen. Je komt erachter hoe een goed verhaal wordt opgebouwd en welke elementen steeds weer terugkomen.

Geïnspireerd door Roberts inzichten ga je werken aan je eigen verhaal. Waar gaat jouw verhaal nou echt over? Is dat ook waar je wil dat het over gaat?

Door te reflecteren op deze vragen ga je als vanzelf vooruitkijken naar de toekomst. Wat wil je voortzetten? Waarmee wil je stoppen? En hoe maak je ruimte voor nieuwe, nu nog onbekende, mogelijkheden? Tijdens het laatste deel van de middag helpt Robert jouw toekomstige verhaal te verkennen en vorm te geven. 

We sluiten de middag af met een borrel waarop je jouw verhaal kunt delen met andere deelnemers.

Dagschema

14:00 Opening
14:15  De geheimen van een goed verhaal & Terugblik op de afgelopen periode
15:30 Pauze
15:50 Jouw grote verhaal

 

DE SPREKER

Robert Alberdingk Thijm
De kans dat je nog nooit iets van Robert hebt gezien is vrijwel onmogelijk. Als geen ander verstaat Robert de kunst om grote thema’s te verpakken in kleine, ontroerende verhalen. Voor velen is zijn serie De Daltons een blauwdruk van de perfecte jeugd. Wie was er niet tot op het bot ontroerd door Dunya en Desie? En wie herkende zichzelf niet in een van de verhalen van A’dam – E.V.A.? Hij won talloze prijzen voor zijn werk en onlangs werd bekendgemaakt dat A’dam en & EVA een Amerikaanse en een Duitse remake krijgen.

 

Praktische informatie

Datum: 1 juni 2018
Taal: Nederlands
Deuren open: 12:30
Start programma: 13:00
Eind programma: 17:00
Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen 
Adres: Mauritskade 63, Amsterdam
Ticketprijs: 75 ex. btw (inclusief: borrel)

Over de locatie

Het KIT Royal Tropical Instituut, gevestigd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen, is een not-for-profit organisatie voor duurzame, internationale en interculturele samenwerking. Zij richt zich op het verbeteren van gezondheidszorg, duurzame economische ontwikkeling en gendergelijkheid in lage- en middeninkomens landen. Samen met andere bedrijven en organisaties gevestigd in dit historische gebouw, werkt het KIT aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties.

Omdat de winst van de evenementen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen ten goede komt aan het KIT, draagt ieder bezoek dus bij aan initiatieven die de wereld een stukje duurzamer maken!

Koop je tickets voor
Special event: Het verhaal van je leven

€75 excl. btw (incl. borrel)

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • vr 1 jun 2018 13:00 - 17:00
    Koninklijk Instituut voor de Tropen