Special Event: Wat is jouw verhaal

Het leven wordt achterwaarts begrepen, maar moet voorwaarts worden geleefd.
- Kierkegaard

Leer jezelf kennen met storytelling

De ene dag lijkt je leven een Amerikaanse sitcom, de andere dag een Griekse tragedie. Als hoofdpersoon beleef je volop avonturen, maar de waan van de dag vertroebelt vaak het zicht op de samenhang. Word een dag verhalenverteller van je leven en kijk door de achteruitkijkspiegel om vooruit te komen.

Tijdens deze avond met meesterscenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm en docent van The School of Life Barbara van der Steen neem je de tijd om woorden te vinden voor je verleden en daarmee richting te geven aan je toekomst. Wat is de grote lijn van je verhaal? Waar maak je je veel druk over, maar is eigenlijk niet zo heel belangrijk? En wat bevindt zich in de dode hoek?

Door vanaf een afstand naar je eigen leven te kijken, krijg je nieuwe inzichten. Net zoals je je vrienden vaak precies kan vertellen wat het beste voor ze is (terwijl zij denken dat het allemaal erg complex is), kan je de hoofdpersoon in je eigen verhaal van goed advies voorzien.

Het programma

Robert Alberdingk Thijm, bekend als schrijver van De Daltons, Dunya & Desie, A’dam – E.V.A., is een autoriteit op het gebied van storytelling. Op basis van zijn diepgaande kennis en ervaring ontrafelt hij in het eerste deel van het event de geheimen van verhalen. Je komt erachter hoe een goed verhaal wordt opgebouwd en welke elementen altijd weer terugkomen.

Geïnspireerd door Roberts inzichten ga je werken aan je eigen verhaal. Waar gaat jouw verhaal nou echt over? Is dat ook waar je wil dat het over gaat?

Na de pauze helpt Barbara van der Steen, docent van The School of Life, je bij het ontdekken en verwoorden van de thema’s in je leven die voor jouw belangrijk zijn. Welke diepere waarden, interesses en verlangens liggen er ten grondslag van jouw verhaal?

Door te reflecteren op deze vragen ga je als vanzelf vooruitkijken naar de toekomst. Wat wil je voortzetten? Waarmee wil je stoppen? En hoe maak je ruimte voor nieuwe, nu nog onbekende, mogelijkheden? Hoe ziet 2019 er voor jou uit?

De sprekers

Robert Alberdingk Thijm
De kans dat je nog nooit iets van Robert hebt gezien is niet erg groot. Als geen ander verstaat Robert de kunst om grote thema’s te verpakken in kleine, ontroerende verhalen. Voor velen is zijn serie De Daltons een blauwdruk van de perfecte jeugd. Wie was er niet tot op het bot ontroerd door Dunya en Desie? En wie herkende zichzelf niet in een van de verhalen van A’dam – E.V.A.? Hij won talloze prijzen voor zijn werk en onlangs werd bekendgemaakt dat A’dam en & EVA een Amerikaanse en een Duitse remake krijgen.

Barbara van der Steen
Barbara van der Steen zoekt als sociaal-psycholoog graag de diepte van menselijke relaties op. Aan de hand van literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Naast psycholoog is Barbara ook coach en schrijfster. Met mededocent Aart Goedhart schreef zij in 2016 het boek Proceskunde.

Praktische informatie

Datum: 31 januari
Tijd: 19:30-22:00
Taal: Nederlands
Locatie: Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam
Early bird tickets (alleen op 13 december): €39,- 
Tickets: €47,50

Koop je tickets voor
Special Event: Wat is jouw verhaal

€47,50

wat:
Special event
wanneer en waar:
  • do 31 jan 2019 19:30 - 22:00
    Amstelkerk