Met The School of Life naar het Van Gogh Museum (online rondleiding)

Ontdek tijdens deze online rondleiding wat de kunstwerken in het Van Gogh Museum je te vertellen hebben over de wereld, het leven en jezelf.

Wie kent Vincent niet? Hij is de bekendste kunstenaar uit ons land en een van de grootste uit de wereldgeschiedenis. Misschien kun je als je je ogen dicht doet zelfs vaag zijn zelfportret voor je zien, zijn zonnebloemen, bomen en korenvelden. Maar hoe vaak heb je echt ervaren wat de kracht van zijn schilderijen is? Weet je wat ze jou te vertellen hebben?

Tijdens deze rondleiding leer je niet alleen over de schilderijen, maar ook over het leven. Jouw leven. Door de werken heen kijk je naar jezelf, je verlangens en verdriet en krijg je een nieuw begrip van de wereld waarin ook jij je bevindt; de kleuren, de intensiteit, de schoonheid en de melancholie.

Gids en filosoof Aart Goedhart loopt met een cameraman door een museum dat deze avond helemaal voor ons alleen is. Hij daagt je uit om beter te kijken, dieper te denken, je scherper te verwoorden en, bovenal, meer te ervaren.

The School of Life Amsterdam x Van Gogh Museum

Als je denkt aan al die dingen waarvan je de reden niet begrijpt, wat kun je dan anders doen dan naar de korenvelden kijken?
- Vincent Van Gogh

Over de gids

Aart Goedhart is sinds de oprichting als docent verbonden aan The School of Life Amsterdam en geeft ook vanaf dat moment rondleidingen door verschillende musea. Zijn rondleidingen zijn geïnspireerd door het boek Art as Therapy van Alain de Botton, de oprichter van The School of Life. Het liefst gaat hij met de deelnemers op zoek naar de geheime boodschap die kunst voor iedereen persoonlijk kan hebben. We zijn gewend om bij kunstwerken te zoeken naar wat de kunstenaar ermee wil zeggen. Maar wat gebeurt er als we zonder dat verlangen kijken, ontvankelijk en onbevangen?

Daarnaast heeft Aart een achtergrond in filosofie en bestuurskunde en werkt hij als een dwarse organisatieadviseur. Volgens hem is het daarbij zaak om alles te bevragen - niets is vanzelfsprekend. In zijn werk put hij uit veel verschillende bronnen, van film en kunst tot wetenschap en filosofie.

Over het Van Gogh Museum

Deze rondleiding is in samenwerking met het Van Gogh Museum tot stand gekomen. In het Van Gogh Museum ontdek je het leven en het werk van Vincent. Je vindt er de grootste collectie van zijn werken, waaronder zijn meest beroemde schilderijen zoals Zonnebloemen, De aardappeleters en Amandelbloesem. Naast de vaste collectie zijn er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen in het museum. Ontdek bijvoorbeeld zijn prachtige brieven in de najaarstentoonstelling van 2020: ‘Je liefhebbende Vincent’ (van 9 oktober 2020 – 10 januari 2021).

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten in het Van Gogh Museum? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Praktische informatie

Datum: Woensdag 14 oktober
Start: 20:00 uur
Einde: 21:15 uur
Voertaal: Nederlands
Locatie: Zoom
Early Bird: € 10,- (Uitverkocht)
Tickets: € 15,- (+ € 0,96 servicekosten)

Het is niet mogelijk om meerdere kaarten tegelijkertijd te bestellen. Per e-mail adres kan je één ticket kopen kopen.

Het evenement zal later niet meer terug te kijken zijn.

Hoe het werkt:

  • Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je van ons een e-ticket als bevestiging.
  • Circa een uur voorafgaand aan het event ontvang je de link die je kan gebruiken om deel te nemen aan de webinar via Zoom.
  • Klik op de link om naar het online programma te gaan.
  • Je hoeft geen account te hebben bij Zoom.
  • Zoom werkt het beste als je van te voren het programma downloadt via deze link.
  • Heb je een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan a.u.b. eerst je spambox, voordat je contact met ons opneemt.

Koop je tickets voor
Met The School of Life naar het Van Gogh Museum (online rondleiding)

€ 15,-

wat:
Online
wanneer en waar:
  • wo 14 okt 2020 20:00 - 21:15
    Zoom