Video Event: An Evening on Lasting Love with Esther Perel

Never have we expected more from our intimate relationships,
and never have we crumbled under the weight of so many expectations.
Esther Perel

In samenwerking met The School of Life Londen presenteert The School of Life Amsterdam het eerste international live video event met Esther Perel over relaties in de 21e eeuw. We komen met een vernieuwende vorm waarin niet alleen drie camera's het optreden van Esther Perel naar Amsterdam halen, maar ook het Amsterdamse publiek in Londen te zien is. 

Samen met Alain de Botton onderzoekt Esther Perel deze avond wat onze ideeën zijn over een ‘goede’ relatie en of deze wel realistisch zijn. Hoe denken we over monogamie en trouw? Wat zijn onze verwachtingen op het gebied van intimiteit en seks? En hoe zorgen we ervoor dat deze verwachtingen de liefde niet in de weg staan?

Esther Perel is de bekendste relatietherapeut van dit moment. Op basis van al haar ervaringen schreef ze baanbrekende boeken over hoe we beter over relaties kunnen denken. Haar eerste boek Erotische Intelligentie maakte haar gelijk dé autoriteit op het gebied van seks en liefde. Ze onderzocht in dit boek de cultureel bepaalde vewachting op het gebied van seks, intimiteit en het huwelijk. Zo moedigde ze mensen aan om in gesprek te gaan over het verlies van passie en spanning in liefdesrelaties. Dit jaar verscheen haar controversiele en alom geprezen boek Liefde in verhouding. Hierin geeft ze een nieuwe perspectief op trouw en ontrouw.

Esther Perel deelt deze avond het podium met Alain de Botton. Hij is de oprichter van The School of Life en een van de bekendste hedendaagse filosofen. Hij schreef meerdere werken over liefde en intimiteit waarin ook hij, vanuit een filosofisch perspectief, kritisch kijkt naar onze romantische idealen.

In Londen ontmoeten deze twee liefdesexperts elkaar met zowel het Amsterdamse als Londense publiek voor zich. De Nederlandse filosofe Reine Rek presenteert de avond vanuit Amsterdam en maakt de verbinding met Esther en Alain. Na het interview is er een Q&A waarin Esther Perel de vragen van het samengevoegde publiek beantwoordt. 

 

Het programma

19.45 Deuren open
20:15 Opening door Reine Rek  
20.30 Start gesprek
21.40 Q&A                    
22.30 Einde

 

De spreker

Foto Perel3Psychotherapeute en bestsellerauteur Esther Perel staat bekend als een van de meest verhelderende en originele denkers over moderne relaties. Ze heeft haar eigen praktijk in New York en werkt als organisatieadviseur voor Fortune 500 bedrijven over heel de wereld. Haar enorm populaire Ted Talks zijn in totaal bijna twintig miljoen bekeken op YouTube en de internationale bestseller Erotische intelligentie is inmiddels in vijfentwintig talenvertaald. Haar nieuwste boek staat op de New York Times bestsellerlijst en heet Liefde in Verhouding. Esther Perel is daarnaast ook de producent en host van de populaire podcast Where Should We Begin? waarin stellen bij haar in relatietherapie gaan.  

Praktische informatie

Datum: 5 juni, 2018
Tijd: 20:15 - 22:30
Taal: Engels
Locatie: DeLaMar Theater, Marnixstraat 402
Early Bird tickets: €37,50,- (UITVERKOCHT)
Tickets: €44,-

Koop je tickets voor
Video Event: An Evening on Lasting Love with Esther Perel

€44,-

wat:
Special event
wanneer en waar:
  • di 5 jun 2018 20:15 - 22:30
    DeLaMar Theater