Griet Op de Beeck: Jouw leven is van jou (online interview)

Griet Op de Beeck is terug bij The School of Life Amsterdam! Na de geweldige online conversatie die zij afgelopen corona-lente met ons voerde, is ze op 12 november weer bij ons. We spreken haar over niets minder dan het échte leven en de weg naar vrijheid en jezelf zijn.

Je mag aan het roer staan van je eigen leven, zegt Griet Op de Beeck. Of in het Vlaams: Uw Leven is van U. We hebben nu eenmaal de neiging veel ellende onder het tapijt te vegen. Als ik er niet aan denk, dan is het er ook niet. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Je kunt je leven pas ten volste leven, als je alles wat je hebt meegemaakt - of juist hebt gemist - onder ogen durft te zien. En daar is veel moed voor nodig. Je moet je schaamte overwinnen en het verdriet toelaten over zaken in je leven die verkeerd zijn gegaan. En als je dan al je vensters openzet, kun je langzaam het échte verhaal van je eigen leven leren begrijpen. Niet het verhaal dat door anderen is bedacht. 

Om jouw eigen verhaal te leren begrijpen, is het belangrijk dat je de juiste vragen stelt. En die vragen zijn jouw unieke vragen. Door deze vragen te gaan herkennen en daarna te stellen aan jezelf, kom je dichter bij wie je werkelijk bent en worden je keuzeopties helder. Juist daar ligt het vermogen besloten om de échte connectie aan te gaan met de ander. Niet dat wat we voor het gemak vriendschap, familie of liefde noemen, maar waarachtige verbinding met de ander.

Deze conversatie gaan we graag aan met Griet Op de Beeck. Opnieuw onder leiding van Laurens Knoop - oprichter van The School of Life in Amsterdam - zoeken we de diepte van het openhartige gesprek. Want dat was onvergetelijk eerlijk en ontroerend de vorige editie. Samen met alle deelnemers dit gesprek voeren met Griet, leidt ongetwijfeld opnieuw tot een onvergetelijke en mooie avond.

Over Griet Op de Beeck

In 2013 debuteerde Griet Op de Beeck met de roman Vele hemels boven de zevende en sindsdien is ze een van de bekendste en bestverkochte schrijvers uit Vlaanderen. Haar tweede boek Kom hier dat ik u kus werd na verschijning in 2014 het boek van de maand bij de Wereld Draait Door en heeft al meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Ook is Griet Op de Beeck zomergast geweest en schreef ze in 2018 het boekenweekgeschenk. In 2017 vertelde Griet Op de Beeck in De Wereld Draait Door over hoe ze als kind door haar vader is misbruikt. Hier ontstond veel ophef over doordat mensen haar verhaal in twijfel trokken. Op dit moment is Griet Op de Beeck bezig met schrijven van een trilogie waarin misbruik en de gevolgen hiervan een belangrijk thema zijn. De eerste twee boeken hiervan zijn reeds verschenen Het beste wat we hebben en het onlangs uitgebrachte Let op mijn woorden.

Over Laurens Knoop

De interviewer op deze avond is Laurens Knoop. Laurens is oprichter en creatief directeur van The School of Life Amsterdam. Na een succesvolle carrière in marktonderzoek en consultancy ontdekte hij The School of Life in London. Hij wist onmiddellijk dat dit ook naar Nederland moest komen. In enkele jaren tijd zette hij The School of Life Amsterdam en Brainwash op, het grootste filosofiefestival van Nederland.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 12 november
Start: 20:00 uur
Einde: 21:30 uur
Voertaal: Nederlands
Locatie: Zoom

Tickets

Early-bird: € 12,50- (+ € 0,96 servicekosten)
Early-bird + 10 dagen terugkijken: € 17,50- (+ € 0,96 servicekosten)
Ticket: € 17,50,- (+ € 0,96 servicekosten)
Ticket + 10 dagen terugkijken: € 22,50 (+ € 0,96 servicekosten)

Het is niet mogelijk om meerdere kaarten tegelijkertijd te bestellen. Per e-mail adres kan je één ticket kopen.

 

Hoe het werkt:

  • Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je van ons een e-ticket als bevestiging.
  • Uiterlijk een uur voorafgaand aan het event ontvang je de link die je kan gebruiken om deel te nemen aan de webinar via Zoom.
  • Klik op de link om naar het online programma te gaan.
  • Je hoeft geen account te hebben bij Zoom.
  • Zoom werkt het beste als je van te voren het programma downloadt via deze link.
  • Heb je een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan a.u.b. eerst je spambox, voordat je contact met ons opneemt.
  • Als je een ticket + terugkijken hebt gekocht, krijg je na het event een link en wachtwoord waarmee je het event nog 10 dagen kan terugkijken.

Koop je tickets voor
Griet Op de Beeck: Jouw leven is van jou (online interview)

Early Bird: € 12,50

wat:
Online
wanneer en waar:
  • do 12 nov 2020 20:00 - 21:30
    Zoom