Winter School: Filosofie voor het leven

De beste filosofieprogramma’s van The School of Life in een vierdaagse Winter School. Maak kennis met de grootste denkers, hun ideeën en denkmethodes.

De Winter School Filosofie voor het leven geeft je een grondige introductie in de filosofie en laat je ervaren wat je ermee kan. Onder begeleiding van onze docenten maak je kennis met de grootste denkers uit de geschiedenis, leer je over hun ideeën, ga je op een andere manier naar de wereld om je heen kijken en oefen je met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen dagelijkse leven. Je komt erachter hoe bruikbaar de ideeën en principes uit de filosofie zijn voor jouw persoonlijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen met mijn leven?

Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: 'Ken uzelve!' Je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen, vernieuwt je manier van denken en je kijk op de wereld en je ontdekt wat de opties zijn voor de toekomst. Na de Winter School mag je grootheden als Socrates, Plato, Aristoteles, Augustinus, Kant, Rousseau, Nietzsche, Heidegger, Arendt, Rand en Foucault tot je nieuwe vrienden rekenen.

Deze filosofieweek behoort tot de hoogst gewaardeerde programma’s van ons kalenderjaar. Je hebt geen vooropleiding nodig, alleen een gezonde basisinteresse. We vragen wel een vrij hoog niveau van inzet en concentratie. De kracht van de week ligt in de variatie van het aanbod en de verschillende perspectieven om naar de wereld en je eigen leven te kijken. Dit is het vierde jaar dat we dit winterprogramma aanbieden en het is jaarlijks uitverkocht. Deelnemers geven ons terug dat naast de verdiepende kennis en de inzichten, ook de verbinding tussen de studenten een bepalende factor van het succes is.

De docent

Frank Meester fotoFrank Meester is filosoof en publicist. Hij schreef zeven boeken, waaronder de filosofische bestseller Meesters in de filosofie (2005) samen met zijn broer Maarten als de Gebroeders Meester. Met Marli Huijer scheef hij Goudmijn van het denken (2012) en met Stine Jensen De Opvoeders (2017). Verder schrijft hij met regelmaat voor de Volkskrant, Trouw en Filosofie Magazine.

NIVEAU

Voor deze Winter School is geen speciale basiskennis vereist. De Winter School is gemaakt voor nieuwsgierige mensen die meer willen weten over de basis van de filosofie en de toepassingsgebieden. De lesstof is niet altijd makkelijk, maar de docenten van onze school zijn geselecteerd op hun vermogen om goed en toegankelijk uit te kunnen leggen. Gaandeweg de leerdagen zal de complexiteit van de stof langzaam toenemen.

OVER ONZE WINTER SCHOOLS

In onze meerdaagse schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af.  Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep van maximaal 30 personen in de ochtend en middag de beste classes van The School of Life. Het programma is inclusief lunches en borrel.  

De meerdaagse programma’s zijn bij The School of Life de hoogst gewaardeerde programma’s van het jaar. Dit komt zowel door het niveau en de impact, als door de lange gezellige avonden na de officiële programma’s.

Twijfel je erover of deze Winter School iets voor jou is? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 020 2200 080 voor meer informatie en overleg.

Koop je tickets voor
Winter School: Filosofie voor het leven

€495

wat:
Winter School

Toegang

Open inschrijving