Summer School: Rust in je leven

Je wilt van alles meemaken, iets betekenen, ambities realiseren en liever niemand teleurstellen. Hoe houd je rust? In deze vierdaagse Summer School duik je onder leiding van psycholoog Thijs Launspach de psychologie en filosofie in om je onrust beter te leren begrijpen. Zo kom je erachter wat je kunt doen om met minder stress en meer controle weer aan het werk te gaan.

Elke vakantie denk je het weer: dit keer gaat het me lukken dat vakantiegevoel vast te houden. Maar laten we wel wezen, zodra het 'normale' leven weer van start gaat, begint het hollen, piekeren en zuchten ook weer. 

Met de Summer School: Rust in je leven tillen we het bijkomen en bezinnen tijdens de vakantie naar een hoger plan. Je onderzoekt hoe je de juiste prioriteiten stelt, beter omgaat met stress en perfectionisme en goede gewoontes creëert.We nemen vier dagen de tijd om uit te zoeken wat je zelf in de hand hebt (en wat niet).

Begin na deze verrijkende vakantie weer met vertrouwen in jezelf en wat meer rust in je leven. Het eeuwige vakantiegevoel bestaat misschien niet, maar soms kan je het leven wel wat makkelijker voor jezelf maken.

Programma

Dag 1: De basics van stress
We richten ons op de eerste dag op de basics van stress: wat is stress, wat doet stress met jou en wat kun je doen om stress te verminderen? Je maakt op deze dag onder meer een Persoonlijk Stressplan. 

Dag 2: Wie ben ik? Persoonlijkheid en emotionele intelligentie
Nu je weet hoe stress psychologisch en filosofisch gezien werkt, is het tijd om een stap dieper te gaan: hoe komt het nu precies dat ik vatbaar ben voor stress? De dag staat daarom in het teken van zelfkennis, inzicht en emotionele vaardigheden. In de ochtend richten we ons op persoonlijkheid: hoe werk ik? Wat zijn mijn sterke punten en wat mijn valkuilen? In de middag volg je een les over het vergroten van je emotionele intelligentie – hoe kom je meer in contact te staan met je gevoel? 

Dag 3: Effectiviteit en mindfulness
Na deze twee dagen vol theorie is het tijd om een tandje te vertragen. ’s Ochtends doen we een inhoudelijke les over Effectiviteit: hoe zorg ik ervoor dat ik meer tijd besteed aan de dingen die écht belangrijk zijn? En aangezien we in een wereld leven vol activiteit en prikkels, is in deze Summer School ook ruimte voor het ervaren van rust. Daarom beginnen eindigen we deze dag met een stilte-middag, die je zelf kunt invullen zoals je zelf wilt.

Dag 4: Zelfvertrouwen en voornemens 
In de ochtend staat de laatste inhoudelijke les op het programma, deze staat in het teken van een voor rust essentiële vaardigheid: zelfvertrouwen. We eindigen deze Summer School met een bijzondere opdracht waarin we de inzichten van de week verwerken, en vooruit kijken naar hoe je de opgedane kennis de komende tijd in je leven gaat toepassen.

De docent

Foto ThijsThijs Launspach is psycholoog, auteur en trainer. Hij is gefascineerd door hoe we tegenwoordig leven en werken: hoe houd je je staande in de moderne, veeleisende werkomgeving? Thijs schreef het boek Fokking druk (2018) en was co-auteur van het Millennial Manifest (2017). Hij is docent Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

OVER ONZE SUMMER SCHOOLS

In onze meerdaagse schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af. Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep van maximaal 30 personen in de ochtend en middag de beste classes van The School of Life. Het programma is inclusief lunches en borrel.  

De meerdaagse programma’s zijn bij The School of Life de hoogst gewaardeerde programma’s van het jaar. Dit komt zowel door het niveau en de impact, als door de lange gezellige avonden na de officiële programma’s.

Twijfel je erover of deze Summer School iets voor jou is? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 020 2200 080 voor meer informatie en overleg.

Koop je tickets voor
Summer School: Rust in je leven

€595

wat:
Summer school
wanneer en waar:
  • 22 - 25 Jul 2019 10:00 - 16:30
    Frederiksplein