Summer School: Het beste van The School of Life

Neem deze zomer een vakantie voor de geest en ervaar het beste van The School of Life in vijf dagen.

The School of Life leert je dat wat je op school niet hebt geleerd, maar wat uiteindelijk de kwaliteit van je leven blijkt te bepalen. Wat is liefde? Hoe ga je om met mislukkingen? Wat voor werk past nu echt bij jou? Hoe blijf je kalm?

In deze intensieve vijfdaagse Summer School brengen we het beste van ons curriculum samen in één onvergetelijke week. Een week waarin je wordt uitgedaagd om elk gebied van je leven en jezelf grondig onder de loep te nemen en, zo nodig, naar verbetering te zoeken.

Elke class in de Summer School bestaat uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Je krijgt grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst mee, die je op een andere manier naar je leven laten kijken. Maar je wordt ook gevraagd om over jezelf na te denken, oefeningen te doen en in gesprek te gaan met de andere deelnemers.

In deze Summer School neem je eens goed de tijd voor jezelf. Het is een perfecte mini-vakantie om je voor te bereiden op alles wat na de zomer weer op je afkomt.

Het programma

De Summer School start op maandag 22 juli en eindigt op vrijdag 26 juli. Het wordt gegeven door vijf verschillende docenten van The School of Life. 

Dag 1 
We beginnen de Summer School met de zin van het leven. Wat zijn verschillende bronnen van zingeving? En wat is voor jou belangrijk? 
De middag staat in het teken van liefde. Wat is het? Hoe kom je eraan? Hoe doe je het? 

Dag 2
Op de ochtend van de tweede dag gaan we verder met liefde. Wat is een goede relatie? En wat kan jij eraan doen om te zorgen dat je dit krijgt of dat je dit houdt? 
De middag richten we ons op werk. Welke rol heeft werk in jouw leven? En waar wil je heen? 

Dag 3
We beginnen de derde dag met de kunst van het mislukken. Eén ding staat namelijk vast: je zult falen. Hoe wordt je hier beter in? 
De middag staat in het teken van genieten van het leven. Wat geeft ons genot? Hoe zorgen we dat we dit niet vergeten? 

Dag 4
Hoe blijf je kalm? Met deze vraag beginnen we dag 4. Wanneer 'verlies' jij het? Hoe komt dit? En hoe zorg je voor wat meer rust wanneer je dit nodig hebt? 
In de middag gaan we naar ons zelf kijken. Welke verhalen vertellen we onszelf over wie we zijn? En kloppen ze ook? Welke invloed heeft ons verleden nu nog op ons? En hoe begrijpen we onze gevoelens en gedachten? 

Dag 5
Het laatste programma van de week gaat over hoe cultuur ons leven kan veranderen. Hoe kunnen we cultuur inzetten verbeteren we ons eigen emotionele leven me, Waar kan het ons helpen troost te vinden en dichter bij anderen en onszelf te komen? 
De laatste middag halen we de belangrijkste lessen van de week terug en bedenk je wat je weer mee naar huis wilt nemen. 
De Summer School eindigt ontspannen, met een borrel waar je nog even na kan praten en rustig afscheid van iedereen kan nemen. 

De docenten

Remko van Broekhoven TSOLRemko van Broekhoven is politiek filosoof. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke kracht; in 2011 ‘Verbeter de wereld, begin om halfelf’ over persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering; en in 2016 zijn dissertatie ‘De Bewakers Bewaakt’ over journalistiek in de democratie.

 

Jaap van der Spek TSOLJaap van der Spek is politiek filosoof en als docent verbonden aan The School of Life te Amsterdam. Daarnaast is Jaap directeur van de internationale NGO Young in Prison, dat in tal van landen programma’s uitvoert voor jongeren in jeugdgevangenissen, onder meer met creatieve en sportieve workshops, maar ook met filosofieprogramma’s.

Reine Rek TSOLReine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.

Ghieslaine GuardiolaGhieslaine Guardiola is actrice, presentatrice en trainer. Ze begeleidt sinds 2006 mensen in het zichzelf op charismatische & krachtige wijze presenteren. Bij The School of Life heet zich verdiept in mensen helpen in het onderzoeken wat voor werk bij ze past.
 

 

JacobKoolstra afbeeldingJacob Koolstra is filosoof, podcaster en docent. Na zijn studies geschiedenis en filosofie aan de UvA begon hij als één van de eerste van Nederland met het ontwikkelen van het vak Praktische Filosofie in het VMBO-onderwijs. Naast dat hij docent is bij The School of Life, geeft hij les in filosofische Mediawijsheid en Radio & Podcasting aan het ROC van Amsterdam.

OVER ONZE SUMMER SCHOOLS

In onze meerdaagse schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af. Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep van maximaal 30 personen in de ochtend en middag de beste classes van The School of Life. Het programma is inclusief lunches en borrel.  

Twijfel je erover of deze Summer School iets voor jou is? Stuur een mailtje naar amsterdam@theschooloflife.com of bel naar 020 2200 080 voor meer informatie en overleg.

Koop je tickets voor
Summer School: Het beste van The School of Life

€595

wat:
Summer school
wanneer en waar:
  • 22 - 26 Jul 2019 10:00 - 16:30
    Frederiksplein

Toegang

Open inschrijving