Retraite: Vind je droombaan

Kies een baan die bij je past en je hoeft nooit meer te werken.

Confucius

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam. 

Om kans te maken je droombaan te vinden, moet je jezelf en de wereld om je heen goed begrijpen. Op het moment dat je start aan je carrière is dit maar zelden het geval. Je baseert je keuzes op de verwachtingen van anderen of op vage ideeën over wat bepaald werk inhoudt, wat je kan en wat je leuk vindt. Wanneer je eenmaal een richting bent opgegaan, is het maken van een switch een hele grote stap. Het kan voelen als falen. En zelfs als dat niet het geval is, brengt het de moeilijke vraag met zich mee: wat dan wel?!

Tijdens deze retraite met filosoof Lammert Kamphuis onderzoek je een weekend lang op een oogverblindend landgoed wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.

We kijken dit weekend naar de ideeën die je over werk hebt, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën van grote filosofen, psychologen en schrijvers beschikbaar zijn. Dit wordt afgewisseld met zelfonderzoek (al wandelend over de hei) en praktische tips om te stoppen met dromen over je droombaan en gewoon aan de slag te gaan.

Het weekend wordt geheel verzorgd. Zo hoef je dus niet na te denken over alle praktische dingen die je in het dagelijks leven ervan weerhouden om echt goed stil te staan bij je toekomst.

De docent

Lammert Kamphuis TSOLLammert Kamphuis
Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands en is huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.

De locatie

Bekijk de locatie

De retraite vindt plaats op het prachtige landgoed De Hoorneboeg, vlakbij Hilversum. Toen we een jaar geleden werden uitgenodigd door Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg om over hun plannen over de ontwikkelingen van het landgoed te horen, wisten we direct dat dit de ideale locatie was voor een retraite. Niet alleen is het centraal gelegen en wonderschoon (zie de afbeelding bovenaan deze pagina - de achtergrond is de heide van De Hoorneboeg), ook heeft het de perfecte voorzieningen en de luxe die ervoor zorgen dat alleen al het verblijf een bijzondere ervaring is. 

Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg is gloednieuw, maar de plek zelf kent al een lange traditie van reflectie. Tot 1792 was De Hoorneboeg een kleine berg te midden van een heidevlakte, veroorzaakt door opstuwend landijs in de IJstijd. De berg heeft vele functies gehad, maar was altijd al een plek waar je de rust kon opzoeken om stil te staan bij de belangrijke vragen van het leven.

Tijdens de retraite verblijf je in Aan de Hei, een voormalige boerderij met 19 slaapkamers, een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken en een terras. Naast Aan de Hei staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide. Bekijk hier de locatie. 

Praktische informatie

 • Check-in: 17:30
 • Start: Vrijdag  18:00 uur
 • Einde: Zondag 11:00 uur 
 • Eten: Vegetarische en biologische maaltijden worden verzorgd.
 • Er kunnen maximaal 24 personen mee met de retraite

Coronamaatregelen

Samen met De Hoorneboeg nemen we maatregelen om de retraite op een veilige manier door te laten gaan. Zo zullen we de maximale groepsgrootte terugbrengen en kunnen tweepersoonskamers niet meer met onbekende mensen worden gedeeld. We zorgen dat je altijd 1,5 meter afstand kunt houden en we verzoeken je een mondkapje mee te nemen en regelmatig je handen te wassen. Mochten er strengere maatregelen komen waardoor de retraite niet door kan gaan, dan wordt deze verplaatst of kan je je geld terug krijgen.

Bekijk hier onze richtlijnen met betrekking tot corona

Tickets

Early Bird tweepersoonskamer: 
€405,- p.p. 
Early Bird eenpersoonskamer: 
€550,- p.p.

Reguliere prijs tweepersoonskamer: 
€450,- p.p. 
Reguliere prijs eenpersoonskamer: 
€650,- p.p.

De prijs is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunches, diners en activiteiten op het landgoed.

Bereikbaarheid

Auto
De Hoorneboeg is bereikbaar vanaf de Utrechtseweg (N 417) tussen Hilversum en Hollandse Rading. Volg vanaf hier een aantal honderd meter de Hoorneboeglaan. Via deze smalle weg langs de heide bereik je uiteindelijk De Hoorneboeg. 

Openbaar vervoer
Aan het begin van de Hoorneboeglaan is een bushalte van Connexxion. Vanaf hier is het een mooie wandeling van circa 10 minuten tot het landgoed. Vanaf het NS Station Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar kunt huren. 

Koop je tickets voor
Retraite: Vind je droombaan

Vanaf € 405,-

wat:
Retraite
wanneer en waar:
 • 20 - 22 May 2022
  De Hoorneboeg
 • 18 - 20 Nov 2022
  De Hoorneboeg

Tickets

Early Bird tweepersoonskamer: 
€ 405,- p.p. 
Early Bird eenpersoonskamer: 
€ 550,- p.p.

Reguliere prijs tweepersoonskamer: 
€ 450,- p.p. 
Reguliere prijs eenpersoonskamer: 
€ 650,- p.p.

De prijs is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunches, diners en activiteiten op het landgoed.