Business Masterclass: De zin en onzin van werkgeluk

'Volg je hart!'
'Doe wat goed voelt!'
'Maak van je passie je werk!'

Onzin, volgens filosoof en FD-columnist Menno de Bree. In deze masterclass bespreekt hij de meest voorkomende adviezen om gelukkig te worden op je werk. Om ze vervolgens genadeloos te ontmantelen.

Als filosofisch adviseur bij Heineken, Nyenrode en vele anderen bedrijven, kwam hij erachter dat mensen zich blindstaren op het vinden van geluk in werk. En dat dit desastreuze averechtse effecten heeft. De torenhoge verwachtingen van wat werk ons moet geven, leidt onvermijdelijk tot teleurstelling. 

In een wereld waarin de optimist wordt opgehemeld, pleit Menno de Bree voor een wat donkerder wereldbeeld, want de optimist zal uiteindelijk altijd van een koude kermis thuiskomen. De pessimist wist echter al dat het koud zou zijn. 

Menno de Bree presenteert het alternatief van vrolijk pessimisme. De vrolijke pessimist is rustig, neemt de dingen zoals ze komen en heeft een diep gevoel voor de absurditeiten en ironieën van het werk en de wereld. Dat loont, zowel in professionele relaties als in professionele besluitvorming. 

Voor wie is deze masterclass? 
Deze masterclass is bedoeld voor mensen die de realiteit van het werkende leven onder ogen durven te komen. Het is voor de mensen die niet willen dat ze na jaren goed en hard presteren met een burn-out thuis komen te zitten; voor mensen die veel willen bereiken, maar dat wel op een duurzame manier willen doen.

De spreker

Menno de Bree  is filosoof en heeft gewerkt als bedrijfsethicus bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 doceert hij filosofie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, waarvoor hij meerdere studentenprijzen ontving. Daarnaast verzorgt Menno de Bree denktrainingen en filosofieworkshops voor professionals en is hij actief als publieksfilosoof. Recent verscheen Het eeuwig tekort, een bundeling van essays en columns die hij elke zaterdag voor het Financieele Dagblad verzorgt. 

TSOL x Circl Events

The School of Life heeft de krachten gebundeld met Circl, een nieuw paviljoen op de Zuidas, gebouwd op basis van circulaire principes. Circl is een plek om te leren en inspiratie op te doen. The School of Life organiseert hier maandelijks evenementen voor de persoonlijke ontwikkeling van professionals die werkzaam zijn op de Zuidas en daarbuiten. Deze evenementen zijn compact, inspirerend en praktisch. Ze vinden 's ochtends plaats, zodat je weer vol energie en met nieuwe ideeën aan de slag kunt.

Praktische informatie

Datum: 30 april 2019
Deuren open: 9:30
Start programma: 10:00
Eind programma: 12:00
Taal: Nederlands
Locatie: Circl, Gustav Mahlerplein 1 B
Prijs: €95,- (excl. BTW)

Koop je tickets voor
Business Masterclass: De zin en onzin van werkgeluk

€95,- (excl. BTW)

wat:
Masterclass