Professional intensive: Radicaal anders denken over werk

Hoe bevlogen we als professionals ook zijn, er zijn van die momenten dat het gewoon even wat minder gaat. We lopen vast, vallen in herhaling en blijven hangen in vastgeroeste patronen. Gelukkig heeft The School of Life het perfecte recept om ‘unstuck’ te raken: de workshop ‘Radicaal anders denken over werk’. In deze enerverende sessie met filosoof Karim Benammar leg je je denken op de snijtafel. Het resultaat: radicaal nieuwe inzichten op je werk die je direct in de praktijk kunt brengen. 

INTELLECTUELE ACHTBAAN

Werken met Karim Benammar is alsof je een intellectuele achtbaan stapt. Aan het eind van de rit ben je vijf keer over de kop gegaan en stap je vol adrenaline weer naar buiten in een wereld die je nog niet kende. Je ontwikkelt nieuwe denkmethodes die interne blokkades opheffen, gedachten vrij maken en nieuwe combinaties zichtbaar maken. Zo ontstaat ruimte voor verse energie en nieuwe, originele ideeën die direct toepasbaar zijn. Geen luchtfietserij, maar concrete acties die je impact als professional vergroten. 

METHODE

Ons denken en handelen zijn gebaseerd op verborgen aannames. We denken zoals het hoort, doen dingen omdat we ze altijd zo deden en beseffen niet dat onze realiteit het product is van onze gedachten. Die realiteit kunnen we vormen, als we ons bewust worden van onze aannames die onder ons denken liggen. En dat is precies wat we vandaag gaan doen. Door je te oefenen in de techniek van het reframen leer je hoe je die verborgen aannames zichtbaar maakt en experimenteer je met radicaal andere aannames. Daardoor kantelt je wereldbeeld en blijken oplossingen veel eenvoudiger dan je dacht. 

WAT LEVERT DEZE WORKSHOP OP?

- Je krijgt inzicht in verborgen aannames over je werk, organisatie en sector
- Je leert de reframing-techniek, waarmee je nieuwe perspectieven krijgt op je werk en leven
- Je leert hoe je ingesleten patronen doorbreekt en gestagneerde energie weer laat stromen
- Je krijgt de tools om je eigen bewegingsvrijheid en autonomie te hervinden in elke situatie
- Je ontwikkelt vertrouwen om in het onbekende te stappen en je daar meer thuis te voelen
- Je ontwikkelt de moed om meer risico’s te nemen en ‘gevaarlijke’ ideeën te omarmen

De docent

Karim Benammar TSOLKarim Benammar
Karim Benammar is filosoof, gespecialiseerd in manieren waarop wij onze denkprocessen vormgeven. Hij heeft filosofie gestudeerd en gedoceerd over de hele wereld: in het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Japan. Het is zijn doel om filosofische ideeën helder te beschrijven en ze te verbinden met onze ervaring, en daarnaast als werkvormen te gebruiken in ons dagelijks leven. Hij is auteur van ‘Overvloed’, ‘Reframing – the art of thinking differently’ en ‘Denken over geld en waarde’.

Testimonials

'De workshop had enorme impact op mij. Aan de hand van een sterke theorie, gefundeerd op wetenschap en filosofie, gingen we aan de slag met onze eigen denkpatronen en aannames. Ontzettend leuk, confronterend en nuttig om je eigen handelen onder de loep te nemen. Karim is een charismatische filosoof die je flink weet wakker te schudden!'

'Radicaal mag je deze workshop van Karim Benammar zeker noemen. Ook: intensief en inspirerend. Een absolute aanrader voor iedereen die verlangt naar nieuwe inzichten en uitdagingen.'

'Wat een eye-opener en wat een inspirerende man! Hij laat je een hele andere dimensie zien, waardoor je kijk op het leven voorgoed verandert. Door met elkaar opdrachten uit te voeren, gevoed door zijn inzichten kom je er als ander mens uit. Ik had deze dag voor geen goud willen missen.'

'Zeer inspirerende workshop! Out of the box-denken over jezelf voor beginners en gevorderden.'

'Ik heb er veel aan gehad, ook door de goede begeleiding van Karim bij het aan-de-slag-gaan-deel.'

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Tijd: 09:30 – 17:00
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Prijs: €300,- (excl. btw, incl. lunch en borrel)
Voor meer informatie: [email protected]

In de ochtend bespreken we welke grote ontwikkelingen en disrupties er momenteel plaatsvinden in onze manier van leven, werken, en de businessmodellen van verschillende sectoren. Dan gaan we in groepjes aan de slag met de techniek van herkaderen, om een radicale blik op onze organisatie of onze sector te krijgen.

In de middag werken we in tweetallen aan het herkaderen van je eigen werkactiviteiten. Je gaat je eigen aannames kritisch bekijken en vervangt ze door radicaal andere aannames. Dit kan leiden tot hilarische ideeën maar ook pijnlijk duidelijk maken wat er schort aan de huidige realiteit. Je ontwerpt een experiment om deze nieuwe aannames te testen in je werk, en zo je inzichten direct om te zetten in actie.

Koop je tickets voor
Professional intensive: Radicaal anders denken over werk

€300 (excl. 21% btw)

wat:
Professional

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar [email protected] onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.