Pitchen en presenteren

Er zijn weinig zaken zo stressvol als voor een groep staan om een presentatie te geven. Maar als je serieuze ambities hebt, ontkom je er niet aan. Gelukkig heeft The School of Life de perfecte training om je hierop goed voor te bereiden. In deze praktische sessie leer je je presentatievaardigheden te verbeteren en met vertrouwen voor een groep te staan. Zodat je straks, als het er echt om gaat, iedereen omver blaast.

Natuurlijk is het belangrijk om te weten welke eisen aan een goede presentatie worden gesteld, en hoe lichaamshouding, stemgebruik en tempo je presentatie beïnvloeden. Presenteren begint met het voldoen aan deze ‘technische’ eisen. Maar je leert tijdens deze intensive ook vanuit een filosoof als Aristoteles na te denken over de verschillende manieren waarop mensen overtuigd worden en hoe jij deze middelen van overtuigingen kan inzetten.

Daarnaast ga je dieper in op de barrières die jij ervaart om overtuigend te presenteren. Hoe ga je om met spanning in je lichaam? In hoeverre ben je je bewust van negatieve gedachtepatronen? Welk beeld heb je van je publiek? Tijdens deze intensive word je uitgedaagd om bewust te worden van je eigen valkuilen en geleerd hoe hier ontspannen mee om te gaan. 

Een intensive door twee ervaren sprekers. 

Wat levert deze intensive op?

- Je leert waaraan een goede presentatie minimaal moet voldoen
- Je leert wat veel voorkomende belemmeringen zijn om ontspannen voor groepen te spreken
- Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke barrières bij het spreken voor groepen
- Je ontwikkelt het vertrouwen om jouw barrières te overwinnen
- Je oefent met aspecten die je lastig vindt aan presenteren
- Je krijgt inzicht in wat anderen van jouw wijze van presenteren vinden
- Je ontwikkelt de moed om risico’s te nemen en nieuwe manieren uit te proberen

Programma

09:30 – 17:00 inclusief lunch en borrel
Kosten: € 395 (excl. btw)

In de ochtend bespreken we waar een goede presentatie aan voldoet, welke barrières we in het algemeen ervaren bij presenteren en hoe we daarmee kunnen omgaan. We definiëren ook op welke punten wij onszelf willen uitdagen.
In de middag oefenen we met presenteren en geven we en ontvangen we feedback. Je gaat naar huis met een plan om je uitdagingen in de praktijk aan te gaan.

De docenten

Wicher Schols TSOLWicher Schols
Wicher Schols is trainer, coach en ondernemer. Hij is gespecialiseerd in geweldloze communicatie en talentontwikkeling. Door zijn open houding, in combinatie met een scherpe analytische blik, is hij in staat het beste uit mensen te halen. Hij heeft trainingsprogramma’s ontwikkeld voor en gegeven aan onder andere ABN AMRO, Deloitte, Nestlé en de Universiteit van Leiden. Hij is cum laude afgestudeerd in Business Studies met een specialisatie in Human Resources aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Gijs Deckers TSOLGijs Deckers
Psycholoog en filosoof Gijs Deckers combineert in zijn werk kennis, verhalen en humor. In een open sfeer verbindt hij theorie, levensvragen, groepsdynamiek en persoonlijke dilemma’s tot inspirerende gesprekken. Naast verschillende classes bij the school of life werkt Gijs als team-coach, spreker en psycholoog-coach bij o.a. de Universiteit Leiden, gemeentes en voor zijn eigen bedrijf Gijzer.

OVER THE SCHOOL OF LIFE PROFESSIONAL

The School of Life Professional combineert de beste ideeën uit het verleden met moderne inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. Wij vertalen kennis uit de filosofie, psychologie en andere vakgebieden naar praktisch toepasbare inzichten die impact genereren.

We richten ons op het verhogen van emotionele en sociale intelligentie met het doel mensen te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. In onze sessies zetten wij inzichten en kennis in om innovatieve oplossingen te vinden voor de belangrijkste problemen waar bedrijven en andere organisaties tegen aan lopen.

Bij The School of Life Professional gaat het niet alleen om het overdragen van kennis. Die beklijft namelijk alleen als er ook een concrete ervaring aan gekoppeld is. Daarom ligt er in de workshops veel nadruk op experiment en oefening. Door in een geanimeerde en veilige setting aan de slag te gaan met de lesstof ervaren deelnemers direct het effect ervan. Die ervaring helpt hen vervolgens het geleerde toe te passen in hun werk én privéleven.

Koop je tickets voor
Pitchen en presenteren

€395 (excl. BTW, incl. lunch en borrel)

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • Fri 20 Sep 2019 09:30 - 17:00
    Frederiksplein
  • Tue 12 Nov 2019 09:30 - 17:00
    Frederiksplein

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar amsterdam@theschooloflife.com onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.