A Serious Business Course: Crucial skills for the 21st Century

Socrates, misschien wel de bekendste filosoof aller tijden, meende dat kennis begint bij het kennen van jezelf. Pas dan ben je volgens Socrates in staat het leven, de wereld en anderen te begrijpen. Door zijn leerlingen te bestoken met vragen bracht hij hun aannames aan het wankelen en liet hij hen kennismaken met hun eigen, diepgewortelde overtuigingen en wijsheid.

'Zachte' succesfactoren

Bij The School of Life geloven we dat emotionele groei cruciaal is voor succes. Naarmate je verder komt in je loopbaan veranderen de factoren die je succes bepalen. In het begin leun je nog op je kennis, je tomeloze drive en je nieuwsgierigheid. Maar later worden aspecten als visie, beïnvloeding en het vermogen om waardevolle relaties aan te gaan steeds belangrijker. In de 21e eeuw zal je een serie ‘zachtere’ emotionele vaardigheden moeten beheersen om jezelf te kunnen leiden en te floreren. Het is immers al lang bekend dat emotionele intelligentie belangrijker is dan IQ voor een succesvolle carrière.

Emotionele vaardigheden

A Serious Business Course is een eigenzinnig en diepgaand programma voor het verder ontwikkelen van je emotionele en sociale vaardigheden. In dit programma ga je aan de slag met die aspecten van je karakter die jou uniek maken. Je gaat onderzoeken hoe kritisch denken, spelen, converseren en balanceren jouw talenten kunnen versterken. Je leert meer te vertrouwen op je inzichten en intuïtie. En waardevolle dialogen aan te gaan en werkelijk te luisteren naar anderen.Deze course helpt je barrières makkelijker te slechten en uitdagingen met meer focus, vertrouwen en inzicht te lijf te gaan.  

De ervaring

The School of Life zet het beste uit de filosofie, psychologie, gedragswetenschap, neurowetenschap en andere vakgebieden in om je te helpen de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren te vergroten. Tijdens A Serious Business Course volg je in drie maanden tijd een reeks van zes intensives met een groep van tien tot maximaal twintig deelnemers uit diverse sectoren van de maatschappij. Tussen de intensives krijg je beknopte opdrachten om je ervaring te verdiepen. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig.

Resultaten van A Serious Business Course

- Je leert met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en word je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.
- Je leert moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen.
- Je leert met andere ogen te kijken naar problemen en onverwachte oplossingen te bedenken.
- Je verheldert hoe je de voor jou ideale balans tussen werk en privé kunt houden.
- Je onderzoekt hoe je jezelf wilt presenteren en wat je soms belemmert om dat effectief te doen.
- Je herwaardeert spel en speelsheid als een manier om je met anderen te verbinden, stress te verlagen en meer te genieten.
- Je maakt kennis met inzichten uit de filosofie en psychologie die je verder helpen in je denken en je helpen je doelen te bereiken.

Programma

Bekijk hier het programma van The Serious Business Course.

De docenten 

Gijs Deckers TSOLGijs Deckers
Psycholoog en filosoof Gijs Deckers combineert in zijn werk kennis, verhalen en humor. In een open sfeer verbindt hij theorie, levensvragen, groepsdynamiek en persoonlijke dilemma’s tot inspirerende gesprekken. Naast verschillende classes bij the school of life werkt Gijs als team-coach, spreker en psycholoog-coach bij o.a. de Universiteit Leiden, gemeentes en voor zijn eigen bedrijf Gijzer.

 Wicher Schols TSOLWicher Schols
Wicher Schols studeerde cum laude af aan de economische faculteit van de UvA en is sindsdien zelfstandig ondernemer en facilitator. Hij maakte de kunst van converseren tot zijn levenswerk met de methodiek van geweldloze communicatie. Zijn andere liefde, talentontwikkeling, past hij toe in leiderschapstrajecten bij verschillende organisaties.

DEELNEMERS OVER A SERIOUS BUSINESS COURSE

'Het programma heeft mij in een snelkookpan van persoonlijke ontwikkeling gegooid. Veel van wat ik wel wist, heb ik in de sessies concreet gemaakt voor mezelf. Ik ervaarde meerdere keren de welbekende ‘klik’ waarbij ik iets rationeels ineens ook echt voelde. Ik ben belangrijke dingen in mijn leven anders gaan doen!'

'De course heeft mij verrassende & waardevolle inzichten gebracht over mijn relatie tot werk en de rol die mijn werk in mijn leven inneemt. Dankzij de docenten, de andere deelnemers en natuurlijk niet te vergeten, dankzij het denkwerk van die geweldige filosofen ben ik o.a. tot het inzicht gekomen dat ik eigenlijk best lekker bezig ben. En het meest waardevolle inzicht: de geruststellende wetenschap dat ik niet de enige ben die aan het stoeien is met de grote vragen in het leven.'

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Soort: 6-daagse Business Course
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Prijs: €1950,- (excl. 21% btw)
Voor meer informatie: [email protected]

Data & tijden start september 2018

20 september 2018 | 9:30 - 17:00
Self-Awareness & Personal Goals

4 oktober 2018 | 9:30 - 17:00
Resilience & Work-life 

18 oktober 2018| 9:30 - 17:00
Conversations & Confrontations 

1 november 2018 | 9:30 - 17:00
Innovation & Critical Thinking 

15 november 2018 | 9:30 - 17:00
Presence & Influence 

6 december 2018 | 9:30 - 17:00
Playfulness & Focus 

Data & tijden start januari 2019

15 januari 2019 | 9:30 - 17:00
Self-Awareness & Personal Goals

29 januari 2019 | 9:30 - 17:00
Resilience & Work-life 

19 februari 2019| 9:30 - 17:00
Conversations & Confrontations 

7 maart 2019 | 9:30 - 17:00
Innovation & Critical Thinking 

19 maart 2019 | 9:30 - 17:00
Presence & Influence 

2 april 2019 | 9:30 - 17:00
Playfulness & Focus 

1 coachingsgesprek op afspraak

Koop je tickets voor
A Serious Business Course: Crucial skills for the 21st Century

€1.950 (excl. 21% btw)

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • 15 Jan - 2 Apr 2019 09:00 - 17:00
    Frederiksplein 54

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar [email protected] onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.