A Serious Business Course: Crucial skills for the 21st Century

Socrates, misschien wel de bekendste filosoof aller tijden, meende dat kennis begint bij het kennen van jezelf. Pas dan ben je volgens Socrates in staat het leven, de wereld en anderen te begrijpen. Door zijn leerlingen te bestoken met vragen bracht hij hun aannames aan het wankelen en liet hij hen kennismaken met hun eigen, diepgewortelde overtuigingen en wijsheid.

'Zachte' succesfactoren

Bij The School of Life geloven we dat emotionele groei cruciaal is voor succes. Naarmate je verder komt in je loopbaan veranderen de factoren die je succes bepalen. In het begin leun je nog op je kennis, je tomeloze drive en je nieuwsgierigheid. Maar later worden aspecten als visie, beïnvloeding en het vermogen om waardevolle relaties aan te gaan steeds belangrijker. In de 21e eeuw zal je een serie ‘zachtere’ emotionele vaardigheden moeten beheersen om jezelf te kunnen leiden en te floreren. Het is immers al lang bekend dat emotionele intelligentie belangrijker is dan IQ voor een succesvolle carrière.

Emotionele vaardigheden

A Serious Business Course is een eigenzinnig en diepgaand programma voor het verder ontwikkelen van je emotionele en sociale vaardigheden. In dit programma ga je aan de slag met die aspecten van je karakter die jou uniek maken. Je gaat onderzoeken hoe kritisch denken, spelen, converseren en balanceren jouw talenten kunnen versterken. Je leert meer te vertrouwen op je inzichten en intuïtie. En waardevolle dialogen aan te gaan en werkelijk te luisteren naar anderen. Deze course helpt je barrières makkelijker te slechten en uitdagingen met meer focus, vertrouwen en inzicht te lijf te gaan.  

De ervaring

The School of Life zet het beste uit de filosofie, psychologie, gedragswetenschap, neurowetenschap en andere vakgebieden in om je te helpen de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren te vergroten. Tijdens A Serious Business Course volg je in drie maanden tijd een reeks van zes intensives met een groep van tien tot maximaal twintig deelnemers uit diverse sectoren van de maatschappij. Tussen de intensives krijg je beknopte opdrachten om je ervaring te verdiepen. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig.

Resultaten van A Serious Business Course

- Je leert met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en word je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.
- Je leert moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen.
- Je leert met andere ogen te kijken naar problemen en onverwachte oplossingen te bedenken.
- Je verheldert hoe je de voor jou ideale balans tussen werk en privé kunt houden.
- Je onderzoekt hoe je jezelf wilt presenteren en wat je soms belemmert om dat effectief te doen.
- Je herwaardeert spel en speelsheid als een manier om je met anderen te verbinden, stress te verlagen en meer te genieten.
- Je maakt kennis met inzichten uit de filosofie en psychologie die je verder helpen in je denken en je helpen je doelen te bereiken.

Voor wie?

A Serious Business Course is voor zowel werknemers als zzp'ers geschikt. Het is gericht op mensen met minstens vijf jaar werkervaring. (Heb je minder dan 5 jaar werkervaring? Bekijk dan onze Young Professional Course). Het is voor iedereen die begrijpt dat emotionele vaardigheden essentieel zijn in zijn/haar werk én dat deze te ontwikkelen zijn! 

Bekijk het programma

De docenten 

Gijs Deckers TSOLGijs Deckers
Gijs Deckers is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.

 Wicher Schols TSOLWicher Schols
Wicher Schols is trainer, coach en ondernemer. Hij is gespecialiseerd in geweldloze communicatie en talentontwikkeling. Door zijn open houding, in combinatie met een scherpe analytische blik, is hij in staat het beste uit mensen te halen. Hij heeft trainingsprogramma’s ontwikkeld voor en gegeven aan onder andere ABN AMRO, Deloitte, Nestlé en de Universiteit van Leiden. Hij is cum laude afgestudeerd in Business Studies met een specialisatie in Human Resources aan de Universiteit van Amsterdam.

DEELNEMERS OVER A SERIOUS BUSINESS COURSE

Deze business course is anders dan alle andere business courses die ik ooit heb gevolgd! De vernieuwende en open-minded insteek is uniek. Het maakt dat je echt tot de kern bij jezelf gaat, jezelf beter leert kennen en tools en handreikingen aangereikt krijgt om datgene wat echt in jezelf leeft beet te gaan pakken.

Het programma heeft mij in een snelkookpan van persoonlijke ontwikkeling gegooid. Veel van wat ik wel wist, heb ik in de sessies concreet gemaakt voor mezelf. Ik ervaarde meerdere keren de welbekende ‘klik’ waarbij ik iets rationeels ineens ook echt voelde. Ik ben belangrijke dingen in mijn leven anders gaan doen!

Wicher en Gijs zijn intelligente, grappige en vooral hele fijne coaches/trainers/docenten die elkaar perfect aanvullen en ook echt de ruimte nemen om iedereen precies te bieden wat er nodig is. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Soort: 6-daagse Business Course
Studielast: Naast de bijeenkomsten, word je gevraagd ca. 1 uur per week te besteden aan een huiswerkopdracht.
Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze course.
Niveau: Iedereen die zichzelf wil uitdagen en dieper wil gaan nadenken over zijn/haar relatie tot werk, kan meedoen aan deze course.   
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Prijs: €2750,- (excl. 21% btw)
Voor meer informatie: zakelijk@theschooloflife.com

Data & tijden start oktober 2019

18 oktober 2019 | 9:30 - 17:00
Self-Awareness & Personal Goals

1 november 2019  | 9:30 - 17:00
Conversations & Confrontations

15 november 2019 | 9:30 - 17:00
Resilience & Work-life 

29 november 2019 | 9:30 - 17:00
Critical Thinking & Playfulness 

10 januari of  17 januari 2020 | 9:30 - 17:00
Presence & Influence 

31 januari 2020  | 9:30 - 17:00
Focus

1 coachingsgesprek op afspraak

Data & tijden start februari 2020

27 februari 2020 | 9:30 - 17:00
Self-Awareness & Personal Goals

12 maart 2020  | 9:30 - 17:00
Conversations & Confrontations

26 maart 2020 | 9:30 - 17:00
Resilience & Work-life 

9 april 2020 | 9:30 - 17:00
Critical Thinking & Playfulness 

23 april 2020 | 9:30 - 17:00
Presence & Influence 

7 mei 2020  | 9:30 - 17:00
Focus

1 coachingsgesprek op afspraak 

 

 

Koop je tickets voor
A Serious Business Course: Crucial skills for the 21st Century

€2750 (excl. BTW, incl. lunch en borrel)

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • 27 Feb - 7 May 2020 09:30 - 17:00
    Frederiksplein

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar amsterdam@theschooloflife.com onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.