Meesterschap

Eenvoud is niet het kenmerk van de beginner. 
Het is de duur bevochten stempel van de meester.

Godfried Bomans

Gek genoeg zijn het vaak niet de meest getalenteerde mensen die tot grote hoogte komen. Talent is bijzonder handig als je een vaardigheid snel onder de knie wilt krijgen, maar meesterschap is het product van hard, lang en toegewijd werken. Zelfs de uiterst getalenteerde Mozart was nooit de briljante componist geworden zonder een proces van bijna twintig jaar oefening en studie. Of het nu gaat om het leren van een sport, wetenschap, kunst of ambacht, de route naar beheersing, verbinding en uiteindelijk ultieme creatie verloopt volgens een vast proces.

De schrijver Robert Greene onderzocht, voor zijn boek Mastery, de ontwikkelingsgeschiedenis van honderden ‘meesters’, zoals Benjamin Franklin, Johann Wolfgang von Goethe, Marie Curie, Henry Ford, Leonardo Da Vinci en Amadeus Mozart. Hoe ontdekten zij wat hun levenstaak was? Hoe ontwikkelden zij hun expertise, wat moesten ze overwinnen, wie waren hun leermeesters en inspiratiebronnen, op welk moment ontstond de ultieme mindset voor creatie en wat gebeurde er bij hen van binnen bij het doen van de grootste ontdekkingen en inzichten van de menselijke geschiedenis?

Deze workshop neemt deze grootste geesten in de geschiedenis als voorbeeld om erachter te komen hoe jij een hoger niveau kan bereiken. Hun uiteindelijke meesterschap was de conclusie van een aantal onvermijdelijke fases die daarvoor doorlopen moeten worden. Nadat ze hun roeping hadden gevonden, gingen ze via het vinden van en vervolgens weer rigoureus breken met een leermeester, het ontwikkelen van sociale intelligentie en het loslaten van beperkingen, naar waar meesterschap. Wanneer je dit bereikt is het alsof het kind weer in je wakker wordt en alles wat je aanraakt zich lijkt te voegen naar jouw creatie.

We nodigen je uit om te onderzoeken hoe jouw levenspad en carrière zich verhouden tot dat van de beroemde meesters. Met college en met korte interacties breng je in kaart waar jouw uitdagingen liggen voor verdere ontwikkeling.

De docent

Laurens Knoop TSOLLaurens Knoop
Laurens Knoop is creatief directeur en oprichter van The School of Life Amsterdam. Na een studie economie, een carrière als reclameonderzoeker en een baan als management consultant, investeerde hij naast zijn werk drie jaar in het behalen van een MBA in consultancy aan de VU. Kort na de afronding van de opleiding ontdekte hij The School of Life in Londen. Hij zegde die dag zijn baan op en startte met een partner het Denkstation Brandstof, geïnspireerd op het succesvolle Londense initiatief. Enkele jaren later richtte hij met een nieuw team de Amsterdamse vestiging van The School of Life op, dat uitgegroeid is tot een plek waar jaarlijks 30.000 deelnemers op uiteenlopende manieren kennis maken met de schoonheid en waarde van filosofie en cultuur voor het dagelijkse leven.

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Tijd: 9:30 - 13:00
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Prijs:  €195,-  (excl. BTW, incl. lunch en drankje)

Voor meer informatie: zakelijk@theschooloflife.com

OVER THE SCHOOL OF LIFE PROFESSIONAL

The School of Life Professional combineert de beste ideeën uit het verleden met moderne inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. Wij vertalen kennis uit de filosofie, psychologie en andere vakgebieden naar praktisch toepasbare inzichten die impact genereren.

We richten ons op het verhogen van emotionele en sociale intelligentie met het doel mensen te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. In onze sessies zetten wij inzichten en kennis in om innovatieve oplossingen te vinden voor de belangrijkste problemen waar bedrijven en andere organisaties tegen aan lopen.

Bij The School of Life Professional gaat het niet alleen om het overdragen van kennis. Die beklijft namelijk alleen als er ook een concrete ervaring aan gekoppeld is. Daarom ligt er in de workshops veel nadruk op experiment en oefening. Door in een geanimeerde en veilige setting aan de slag te gaan met de lesstof ervaren deelnemers direct het effect ervan. Die ervaring helpt hen vervolgens het geleerde toe te passen in hun werk én privéleven.

Koop je tickets voor
Meesterschap

€195,- (excl. btw)

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • Fri 6 Sep 2019 09:30 - 13:00
    Frederiksplein 54
  • Thu 28 Nov 2019 09:30 - 13:00
    Frederiksplein 54

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar amsterdam@theschooloflife.com onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.