Innovatie

Het wordt vaak als het hoogst haalbare beschouwd: ware innovatie. En met goede reden. In een tijd waarin oude systemen vaak niet meer werken, moeten we op zoek naar het nieuwe. Niet alleen om concurrerend te blijven en klanten blij te maken, maar ook om de wereld een beetje mooier te maken.

Helaas produceer je innoverende ideeën niet op commando. Zeker niet als er ook nog duizend andere praktische taken op je to do lijst staan. Hoe hoger de noodzaak is, hoe minder ruimte we onszelf geven voor innovatie. Het goede nieuws is dat we dit kunnen veranderen. In deze workshop onderzoeken we welke omstandigheden jou aanzetten om creatief te denken. Wanneer je dit weet, kan je aan de slag om het een vast onderdeel te maken van je dagelijkse werk.

Maar als je eenmaal een innovatief idee hebt, staat de belangrijkste uitdaging nog te wachten. Hoe breng je het in de praktijk? Daarom gaan we tijdens deze energieke workshop niet alleen denken over innovatie, maar ook veel doen. We volgen het innoverende idee van het prille begin tot de uitwerking van een prototype, het binnenhalen van stakeholders en het omgaan met de onvermijdelijke tegenslagen.

In deze workshop ga je:

-       Inzien waarom innovatie zo belangrijk én moeilijk is.
-       Onderzoeken waar ruimte voor innovatie is binnen jouw context.
-       Kijken hoe innovators uit het verleden te werk zijn gegaan.
-       Obstakels en beperkingen in kaart brengen.
-       Beseffen dat je ondanks (of zelfs dankzij) beperkingen innoveert.
-       Je idee omzetten in een prototype.
-       Leren hoe je medestanders voor je idee werft en behoudt.

De docent

Frits Philips TSOLFrits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal en cultuur legde hij zich toe op het vak communicatie, waarin hij leerde hoe belangrijk het is dat mensen én organisaties oprecht en open met elkaar het gesprek aangaan. Frits wordt gedreven door het verlangen om mensen en organisaties te helpen grotere versies van zichzelf te worden. Dat doet hij als hoofd van de professionele programma’s en kerndocent van The School of Life en als executive coach.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Tijd: 09:30 tot 13:00
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Prijs: €195,- (excl. 21% btw, incl. lunch en drankje)
Voor meer informatie: [email protected]

OVER THE SCHOOL OF LIFE PROFESSIONAL

The School of Life Professional combineert de beste ideeën uit het verleden met moderne inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. Wij vertalen kennis uit de filosofie, psychologie en andere vakgebieden naar praktisch toepasbare inzichten die impact genereren.

We richten ons op het verhogen van emotionele en sociale intelligentie met het doel mensen te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. In onze sessies zetten wij inzichten en kennis in om innovatieve oplossingen te vinden voor de belangrijkste problemen waar bedrijven en andere organisaties tegen aan lopen.

Bij The School of Life Professional gaat het niet alleen om het overdragen van kennis. Die beklijft namelijk alleen als er ook een concrete ervaring aan gekoppeld is. Daarom ligt er in de workshops veel nadruk op experiment en oefening. Door in een geanimeerde en veilige setting aan de slag te gaan met de lesstof ervaren deelnemers direct het effect ervan. Die ervaring helpt hen vervolgens het geleerde toe te passen in hun werk én privéleven.

Koop je tickets voor
Innovatie

€195 (excl. BTW, incl. lunch)

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • do 4 jul 2019 09:30 - 13:00
    Frederiksplein

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar [email protected] onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.