Confronteren

Je komt er niet omheen dat je in je werk in situaties terecht komt waar het de vraag is: confronteren of niet. Vertel je je collega hoe vervelend je het vindt dat hij/zij altijd te laat is? Wat doe je als je iemand seksistische opmerkingen hoort maken? Wat als je overtuigt bent dat de koers die iemand inzet niet de juiste is? In deze workshop leer je gebaseerd op inzichten uit de psychologie, filosofie en conflicttheorie hoe je constructief confronteert.

Voor wie zich erop betrapt dat-ie vaak niet verder komt dan z’n kop in het zand steken of hakken met een botte bijl. We blijken namelijk allemaal veelvuldig gebruik te maken van conflictstijlen die helemaal niet zo effectief zijn, zoals doorduwen, vermijden of toegeven.

In deze intensive:

  • Leer je eerlijkheid combineren met tact
  • Pas je technieken en interventies toe op je eigen werkcontext
  • Raak je overtuigd van de noodzaak om je uit te spreken
  • Krijg je technieken aangereikt om je op een constructieve manier uit te spreken
  • Bouw je het vertrouwen op om meer risico’s te nemen en ‘confrontaties' te omarmen.

De docent

Onderstaande docenten hebben deze intensive gezamenlijk ontwikkeld. Per acht deelnemers is er één docent aanwezig. 

Louise Dancet TSOLLouise Dancet
Louise heeft tien jaar professionele ervaring met conflicten, eerder als advocaat en nu als legal mediator, trainer en coach. Zij bemiddelt in zakelijke geschillen, die spelen tussen bedrijven, tussen eigenaren/oprichters, vennoten, teamleden of aandeelhouders. Ook coacht zij managers en ondernemers op het gebied van conflicthantering. Daarnaast geeft ze trainingen aan mediators en schrijft ze artikelen. Wat Louise onderscheidt als persoon en als professional is de combinatie van haar zakelijke aanpak met haar goed ontwikkelde emotionele intelligentie, en natuurlijk haar Vlaamse accent. Alles wat ze doet, komt voort uit haar verlangen om mensen met elkaar te verbinden. Dit bereikt ze het liefst door conflicten te helpen oplossen, of mensen in beweging te brengen met herkenbare anekdotes of persoonlijke inzichten uit haar werk of leven. 

Gijs Deckers TSOLGijs Deckers
Gijs is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen. 

 Wicher Schols TSOLWicher Schols
Wicher Schols is trainer, coach en ondernemer. Hij is gespecialiseerd in geweldloze communicatie en talentontwikkeling. Door zijn open houding, in combinatie met een scherpe analytische blik, is hij in staat het beste uit mensen te halen. Hij heeft trainingsprogramma’s ontwikkeld voor en gegeven aan onder andere ABN-AMRO, Deloitte, Nestlé en de Universiteit van Leiden. Hij is cum laude afgestudeerd in Business Studies met een specialisatie in Human Resources aan de Universiteit van Amsterdam.

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Tijd: 09:30 – 17:30 uur
Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. Wel krijg je ideeën en technieken mee die je na de workshop kan gaan uitproberen en toepassen in je werk.
Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze workshop.
Voor wie: Deze workshops is geschikt voor werknemers en zzp'erst die dieper over hun werk én zichzelf willen nadenken.
Niveau: Er is geen ingangseis.
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Prijs: €395,- (excl. btw, incl. lunch en borrel)
Voor meer informatie: zakelijk@theschooloflife.com

OVER THE SCHOOL OF LIFE VOOR PROFESSIONALS

The School of Life combineert de beste ideeën uit het verleden met moderne inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. We richten ons op het verhogen van emotionele en sociale intelligentie met het doel mensen te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. In onze sessies zetten wij inzichten en kennis in om innovatieve oplossingen te vinden voor de belangrijkste problemen waar professionals en organisaties tegenaan lopen. In onze programma's ligt er veel nadruk op experiment en oefening. Door in een geanimeerde en veilige setting aan de slag te gaan met de lesstof, ervaren deelnemers direct het effect ervan. 

Koop je tickets voor
Confronteren

€ 395,- (excl. BTW, incl. lunch)

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • vr 20 mrt 2020 09:30 - 17:30
    Frederiksplein

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar amsterdam@theschooloflife.com onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.