A Serious Business Course: Crucial skills for the 21st Century

A Serious Business Course is een eigenzinnig en diepgaand programma voor het verder ontwikkelen van je emotionele en sociale vaardigheden. In deze persoonlijke leiderschapstraining ga je aan de slag met die aspecten van je karakter die jou uniek maken. Je onderzoekt hoe kritisch denken, spelen, converseren en balanceren jouw talenten kunnen versterken. Je leert meer te vertrouwen op je inzichten en intuïtie. En waardevolle dialogen aan te gaan en werkelijk te luisteren naar anderen. Deze course helpt je barrières makkelijker te slechten en uitdagingen met meer focus, vertrouwen en inzicht te lijf te gaan.  

Emotionele intelligentie

Bij The School of Life weten we dat emotionele ontwikkeling cruciaal is voor professioneel succes. Want naarmate je verder komt in je loopbaan wordt er steeds meer een beroep gedaan op die bijna ongrijpbare kwaliteiten die we ‘emotionele intelligentie’ noemen. Hoe staat het met je zelfkennis? Ken je jouw drijfveren en talenten? Kun je met collega’s een sfeer van vertrouwen opbouwen? En ben je in staat jouw ideeën helder te verwoorden en over te brengen? Vragen waar je niet zomaar een antwoord op hebt, maar die het onderzoeken meer dan waard zijn. Want inzicht in jezelf geeft je niet alleen stevige handvaten om verder te komen, het levert je ook ontzettend veel energie en plezier op.

De ervaring

The School of Life zet het beste uit de filosofie, psychologie, gedragswetenschap, neurowetenschap en andere vakgebieden in om je te helpen de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren te vergroten. Tijdens A Serious Business Course volg je in drie maanden tijd een cursus bestaande uit zes dagprogramma's met een groep van tien tot maximaal twintig deelnemers uit diverse sectoren van de maatschappij. In de tijd tussen de programmadagen, krijg je beknopte opdrachten om je ervaring te verdiepen. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig.

Resultaten van A Serious Business Course

- Je leert met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en word je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.
- Je leert moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen.
- Je leert onverwachte oplossingen te bedenken voor problemen.
- Je verheldert hoe je de voor jou ideale balans tussen werk en privé kunt houden.
- Je onderzoekt hoe je jezelf wilt presenteren en wat je soms belemmert om dat effectief te doen.
- Je herwaardeert spel en speelsheid als een manier om je met anderen te verbinden, stress te verlagen en meer te genieten.
- Je maakt kennis met inzichten uit de filosofie en psychologie die je verder helpen in je denken en je helpen je doelen te bereiken.

Voor wie?

A Serious Business Course is voor zowel medewerkers als zzp'ers geschikt die hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen. Het is gericht op mensen met minstens vijf jaar werkervaring. (Heb je minder dan 5 jaar werkervaring? Bekijk dan The Office Survival Course. Heb je een leidinggevende rol, kijk dan naar Reinventing Leadership.) Het is voor iedereen die begrijpt dat emotionele vaardigheden essentieel zijn in zijn/haar werk én dat deze te ontwikkelen zijn! 

Bekijk het programma

De docenten 

Gijs Deckers TSOLGijs Deckers
Gijs Deckers is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen,humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.

 Wicher Schols TSOLWicher Schols
Wicher Schols is trainer, coach en ondernemer. Hij is gespecialiseerd in geweldloze communicatie en talentontwikkeling. Door zijn open houding, in combinatie met een scherpe analytische blik, is hij in staat het beste uit mensen te halen. Hij heeft trainingsprogramma’s ontwikkeld voor en gegeven aan onder andere ABN AMRO, Deloitte, Nestlé en de Universiteit van Leiden. Hij is cum laude afgestudeerd in Business Studies met een specialisatie in Human Resources aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Frits Philips TSOLFrits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal en cultuur legde hij zich toe op het vak communicatie, waarin hij leerde hoe belangrijk het is dat mensen én organisaties oprecht en open met elkaar het gesprek aangaan. Frits wordt gedreven door het verlangen om mensen en organisaties te helpen grotere versies van zichzelf te worden. Dat doet hij als hoofd van de professionele programma’s en kerndocent van The School of Life en als executive coach.

DEELNEMERS OVER A SERIOUS BUSINESS COURSE

Deze business course is anders dan alle andere business courses die ik ooit heb gevolgd! De vernieuwende en open-minded insteek is uniek. Het maakt dat je echt tot de kern bij jezelf gaat, jezelf beter leert kennen en tools en handreikingen aangereikt krijgt om datgene wat echt in jezelf leeft beet te gaan pakken.

Het programma heeft mij in een snelkookpan van persoonlijke ontwikkeling gegooid. Veel van wat ik wel wist, heb ik in de sessies concreet gemaakt voor mezelf. Ik ervaarde meerdere keren de welbekende ‘klik’ waarbij ik iets rationeels ineens ook echt voelde. Ik ben belangrijke dingen in mijn leven anders gaan doen!

Wicher en Gijs zijn intelligente, grappige en vooral hele fijne coaches/trainers/docenten die elkaar perfect aanvullen en ook echt de ruimte nemen om iedereen precies te bieden wat er nodig is. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Soort: 6-daagse Business Course
Studielast: Naast de bijeenkomsten, word je gevraagd ca. 1 uur per week te besteden aan een huiswerkopdracht.
Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze course.
Niveau: Iedereen die zichzelf wil uitdagen en dieper wil gaan nadenken over zijn/haar relatie tot werk, kan meedoen aan deze course.   
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Corona-maatregelen: Er wordt voor gezorgd dat deelnemers 1,5 meter afstand kunnen houden tijdens de business course. Wanneer een of meerdere dagen van de course niet door kunnen gaan, worden deze verzet.  

Tickets

Prijs: € 2750,- excl. 21% btw
Early-bird-prijs (t/m 11 augustus): € 2475,- excl. 21% btw
CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
BTW-vrijstelling: Als je dit programma boekt als privépersoon of het boekt vanuit een organisatie die vrijgesteld is van BTW, hoeven we geen BTW in rekening te brengen. Stuur een mail naar amsterdam@theschooloflife.com voor een factuur zonder BTW.

 
Data & tijden start september 2020 (donderdagen)

3 september 2020 | 9:30 - 17:00
Self-Awareness & Personal Goals

1 oktober 2020  | 9:30 - 17:00
Conversations & Confrontations

15 oktober 2020 | 9:30 - 17:00
Critical Thinking & Playfulness

5 november 2020 | 9:30 - 17:00
Presence & Influence

26 november 2020 | 9:30 - 17:00
Calm & Balance

10 december 2020 | 9:30 - 17:00
Purpose, Relations & Focus

1 coachingsgesprek op afspraak

 

Data & tijden start januari 2021 (vrijdagen)

29 januari 2021 2020 | 9:30 - 17:00
Self-Awareness & Personal Goals

12 februari 2021 | 9:30 - 17:00
Conversations & Confrontations

5 maart 2021 | 9:30 - 17:00
Calm & Balance

26 maart 2021 | 9:30 - 17:00
Critical Thinking & Playfulness

9 april 2021 | 9:30 - 17:00
Presence & Influence

23 april 2021 | 9:30 - 17:00
Purpose, Relations & Focus

1 coachingsgesprek op afspraak 

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of deze business course iets voor jou is en wil je meer weten? Maak dan een bel-afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek door een mailtje te sturen naar zakelijk@theschooloflife.com. Tijdens dit gesprek kunnen we je adviseren welk programma het beste aansluit bij jouw behoeftes op basis van je situatie, vragen en gewenste ontwikkeling.

Mail ons

Koop je tickets voor
A Serious Business Course: Crucial skills for the 21st Century

Early bird: € 2475,- (excl. btw)

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • 3 Sep - 10 Dec 2020 09:30 - 17:00
    Frederiksplein 54
  • 29 Jan - 23 Apr 2021 09:30 - 17:00
    Frederiksplein 54

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar amsterdam@theschooloflife.com onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.