De kunst van het mislukken (Online)

Tegenwoordig mag je grotendeels zelf bepalen wat je doet met je leven. Zolang je maar succesvol bent...

Het liefst word je hooggewaardeerd bij een prestigieus bedrijf, verdien je lekker en gaat het eigenlijk allemaal vanzelf. Je hebt ook genoeg tijd voor vakantie naar verre oorden, want niets straalt ‘succes’ uit als palmbomen op Instagram.

Omgaan met mislukking is moeilijk, maar je ontkomt er niet aan. 

Daarom is het belangrijk om het volgende te leren: hoe je waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor faalt. 

In deze les halen we belangrijke en troostgevende inzichten uit de filosofie, psychologie en kunst. Ook nemen we onze eigen emoties en achtergronden onder de loep. We hebben het onder andere over:

  • Waar onze drang naar perfectie vandaan komt en hoe we er het best mee omgaan.
  • De invloed van de verwachtingen van onze ouders. 
  • Waarom we zo bang zijn om te falen.
  • Hoe je ‘beter’ kunt falen.
  • Wat de echte statistieken van succes zijn en hoe we deze ontkennen.

In deze les leer je succesvol te falen en op een volwassen en eerlijke manier te kijken naar al het ogenschijnlijke succes om je heen. 

Niemand is gevrijwaard van mislukkingen. Als je dat beseft, kun je falen als een vak apart gaan zien – een van de nuttigste vakken die je ooit gaat leren. 

DE DOCENTEN

Reine Rek TSOLReine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.

Wat betekenen de coronamaatregelen voor dit programma? 

  • Alles loopt nu een beetje anders door corona. Bekijk hier onze tijdelijke schoolregels.
  • Let op: een verandering van het landelijke risiconiveau van corona kan invloed hebben op de vorm en/of het tijdstip van onze programma’s. Wijzigingen worden altijd gecommuniceerd via ons website en per e-mail. Onze richtlijnen hiervoor vind je hier.

Over onze classes:

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Tickets

Ben je student? Schrijf je in met de promotiecode STUDENTENKORTING en je ontvangt 15% korting! Bij aanvang van het programma vragen we je je studentenpas te tonen. 

Wil je graag meedoen met dit programma, maar is de prijs een drempel voor je? Stuur ons dan een mailtje (amsterdam@theschooloflife.com) en we kunnen samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Koop je tickets voor
De kunst van het mislukken (Online)

€ 47,50

wat:
Online
Deze class is ook te volgen in Amsterdam :

Bekijk de offline class