Hoe blijf je kalm?

Mensen die losjes en ontspannen op elke situatie reageren, lijken soms wel een bovennatuurlijke gave te bezitten. Ze zijn geduldig, nemen de tijd om iets uit te leggen, voelen zich op hun gemak in ongemakkelijke situaties en kunnen lachen om tegenslagen en kleine irritaties.

Zien ze dan niet dat er zoveel is om je druk over te maken! 

In deze class onderzoeken we welke ideeën je kunnen helpen een beetje meer van dit soort kalmte te krijgen. Je leert met rust en geduld te reageren op de momenten dat het je allemaal iets te veel wordt. We hebben het over het feit dat:

 • Veel dingen waar we boos over worden niet willekeurig óf ijdel zijn.
 • De dingen waar we ons zorgen over maken vaak vage, maar hele belangrijke signalen geven over wat er mist in onze levens.
 • We onze boze en onrustige gevoelens niet moeten ontkennen, maar ze vakkundig moeten interpreteren.

Elk moment dat we de controle verliezen, kunnen we analyseren om iets belangrijks over onszelf te leren. Elke zorg, elke frustratie, elk moment van ongeduld en elke woede-uitbarsting heeft wijsheid in zich. Als we er even bij stilstaan, halen we dit naar boven.

Tijdens de class word je uitgenodigd om naar je eigen irritaties te kijken, zodat je leert wat eraan ten grondslag ligt. Zo ruil je je wanhoop in voor wijsheid, en volgt de kalmte vanzelf.

De docent

Jan Wolter Bijleveld TSOLJan-Wolter Bijleveld gelooft dat vragen minstens zo waardevol zijn als antwoorden. AIs zelfstandig conceptmaker en tekstschrijver werkt hij voor uiteenlopende organisaties. Hij vindt het steeds weer een uitdaging om een onderwerp op zo’n manier toegankelijk te maken dat je er iets mee kan - als schrijver en als spreker. Hij bedacht Lsltn.nl en schreef de boeken LoslatenLosleven en Losser werken.

Over onze classes:

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

- Alles gaat nu een beetje anders door Corona. Bekijk hier onze tijdelijke schoolregels.

Koop je tickets voor
Hoe blijf je kalm?

€47,50

wat:
Class
wanneer en waar:
 • wo 7 okt 2020 18:30 - 21
  Frederiksplein 54
 • do 19 nov 2020 14 - 16:30
  Frederiksplein 54
 • ma 28 dec 2020 19 - 21:30
  Frederiksplein 54