Genieten van het leven

Wanneer heb je je voor het laatst echt tevreden gevoeld? Waarschijnlijk was dat moment van korte duur. Wanneer je trots bent op je nieuwe baan, wil je een half jaar later alweer een ruimer kantoor. Als het huis eindelijk is opgeknapt, kan die kleur op de muren eigenlijk echt niet meer. Het kan altijd beter, leuker, mooier en grootser.

En gelukkig maar! Onvrede en onvervulde verlangens zorgen ervoor dat we in actie komen en ons leven, en dat van anderen, beter maken. Maar soms is het toch ook wel fijn om te kunnen genieten van wat je hebt. In deze class kom je erachter hoe je hier beter in wordt.

In ‘Genieten van het leven’ behandelen we de volgende onderwerpen:

 • De kunst van waardering en dankbaarheid.
 • Hoe we soms blind raken voor onze omgeving, en opnieuw kunnen leren kijken.
 • Hoe we oog kunnen krijgen voor de schoonheid en waarde van de dingen, mensen en ideeën om ons heen.
 • Hoe je het waardevolle dat al in het leven aanwezig is, écht kunt absorberen.
 • Het belang van ‘vrolijke wanhoop’. 

Deze les is bedoeld om opnieuw verwonderd te raken over het leven. Het zorgt voor meer rust in je hoofd en minder beren op de weg. We putten uitgebreid uit kunst, literatuur en je eigen ervaring om stapsgewijs meer te gaan genieten van wat je al hebt.  

De docent

Reine Rek TSOLReine Rek is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.

Over onze classes:

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers (of 25 online) en wordt gegeven in het Nederlands.

- Alles gaat nu een beetje anders door Corona. Bekijk hier onze tijdelijke schoolregels.

- Let op: dit programma is zowel online als offline te volgen. Houd hier dus rekening mee bij het boeken van je ticket. In de ticketbox hieronder zie je duidelijk wanneer deze class online is.

Online (Zoom) classes

We bieden deze class soms ook online via Zoom aan. Zie agenda rechtsboven - 'Online (zoom)'. 

Zoom is eenvoudig te gebruiken en biedt veel mogelijkheden tot interactie. Het is mogelijk om alle deelnemers via een video- en audioverbinding te zien en horen en tijdens opdrachten met een paar deelnemers te spreken in zogenaamde ‘break-out rooms’. Op deze manier kunnen we de waardevolle interactie die ter plaatse tijdens onze programma’s plaatsvindt ook online faciliteren.

Om mee te doen hoef je geen account aan te maken bij Zoom, wel werkt Zoom het beste als je het programma downloadt. Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je van ons per email een link om deel te nemen.

Hoe het werkt:

 • Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je van ons een e-ticket als bevestiging.
 • Een uur voorafgaand aan de class ontvang je de link die je kan gebruiken om deel te nemen aan de workshop via Zoom.
 • Klik op de link om naar het online programma te gaan.
 • Je hoeft geen account te hebben bij Zoom.
 • Zoom werkt het beste als je van te voren het programma downloadt via deze link.
 • Heb je een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan je spambox. Heb je daar ook niks ontvangen? Mail dan naar amsterdam@theschooloflife.com

 

Koop je tickets voor
Genieten van het leven

€47,50

wat:
Class
wanneer en waar:
 • ma 12 okt 2020 14 - 16:30
  Frederiksplein 54
 • wo 9 dec 2020 19 - 21:30
  Online (Zoom)