Een baan om van te houden

'Kies een baan die bij je past en je hoeft nooit meer te werken.' Confucius had makkelijk praten; hij deed niets liever dan filosoferen. We weten heel goed wat de perfecte baan ons geeft: voldoening, veel geld, status, uitdaging, respect, persoonlijke ontwikkeling, een betere wereld en heel veel plezier. We weten nog iets: die droombaan is niet de onze.

In deze class onderzoek je je verwachtingen van werk, je ambities en je dromen. Ook maak je kennis met perspectieven van oude en nieuwe denkers op de betekenis van werk in het leven.

In Een baan om van te houden:

  • Verken je je eigen persoonlijkheid en authentieke interesses.
  • Krijg je inzicht in waar jouw carrièrekansen liggen
  • Ontdek je waar jouw talenten tot hun recht kunnen komen.
  • Leer je om te gaan met de blokkades die je ervan weerhouden te doen wat je wilt. 
  • Neem je de verwachtingen van je ouders en de maatschappij onder de loep en onderzoek je welke rol die spelen in het maken van keuzes.

In deze les laat je vage ambities achter je en stel je jezelf in op een helder en haalbaar plan voor de volgende stappen in je carrière.

De docent

Barbara van der Steen TSOLBarbara van der Steen
Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht. 

Over onze classes:

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Tickets:

Ben je student? Schrijf je in met de promotiecode STUDENTENKORTING en je ontvangt 15% korting! Bij aanvang van het programma vragen we je je studentenpas te tonen.

Wil je graag meedoen met dit programma, maar is de prijs een drempel voor je? Stuur ons dan een mailtje (amsterdam@theschooloflife.com) en we kunnen samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Koop je tickets voor
Een baan om van te houden

€47,50

wat:
Class
Deze class is ook online:

Bekijk de online class