Vind je droombaan

Waar je talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruizen, daar ligt je roeping.
Aristoteles

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam. 

Om kans te maken je droombaan te vinden, moet je jezelf en de wereld om je heen goed begrijpen. Op het moment dat je start aan je carrière is dit maar zelden het geval. Je baseert je keuzes op de verwachtingen van anderen of op vage ideeën over wat bepaald werk inhoudt, wat je kan en wat je leuk vindt. Wanneer je eenmaal een richting bent opgegaan, is het maken van een switch een hele grote stap. Het kan voelen als falen. En zelfs als dat niet het geval is, brengt het de moeilijke vraag met zich mee: wat dan wel?!

In deze intensive onderzoek je een hele dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.

We kijken deze dag naar de ideeën die je over werk hebt, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën van grote filosofen, psychologen en schrijvers beschikbaar zijn. Dit wordt afgewisseld met zelfonderzoek en praktische tips om te stoppen met dromen over je droombaan en gewoon aan de slag te gaan.  

De onderwerpen van deze intensive zijn:

Verwachtingen
Wat wil je van een baan? Waar komen je verwachtingen vandaan? Zijn ze realistisch? 

Keuzes
Hoe is je carrière tot nu toe verlopen en welke factoren hebben invloed gehad op je keuzes? 

Talenten
Waar ben je goed in? En welke talenten wil je kwijt in je werk? 

Plezier
Op welke manier wil je kunnen spelen in je werk? 

Waarden
Wat zijn je waarden? En hoe moeten en kunnen deze terugkomen in je werk? 

De behoefte van de wereld
Wat wil je bijdragen aan de wereld?

Onze instelling
Met welke instelling ben je onderweg naar je gewilde baan? Verwacht je dat het snel geregeld is of gun je jezelf de tijd? 

Aan de slag
De dag eindigt met praktische tips om er echt werk van te maken.

De docent

Lammert Kamphuis TSOLLammert Kamphuis
Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands en is huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”

Over onze Intensives

In onze programma's maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

Tijdens onze intensives ga je een dag intensief aan de slag met een onderwerp. Ze bestaan uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere intensive biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

 

Alles gaat nu een beetje anders door Corona. Bekijk hier onze tijdelijke schoolregels.

Koop je tickets voor
Vind je droombaan

€ 99,-

wat:
Intensive (1 dag)
wanneer en waar:
  • wo 29 sep 2021 10:00 - 17:00
    Frederiksplein 54
  • wo 27 okt 2021 10:00 - 17:00
    Frederiksplein 54