Waarom je het (niet) moet uitmaken

Je begrijpt elkaar intuïtief, je voelt je nooit aangetrokken tot een ander, je wilt altijd bij elkaar zijn en je hebt enorm bevredigende seks. We hebben allemaal wel een beeld van hoe een perfecte relatie eruit ziet. We weten ook dat dit niet onze relatie is.

Liefde is altijd een mix van frustratie en geluk. Maar hoe weten we of we de juiste balans hebben gevonden? Deze class gaat over de weinig romantische maar uitermate belangrijke vraag: wanneer is een relatie goed genoeg? Wanneer is het de moeite waard om te blijven, en wanneer is het beter om een ander pad te kiezen?

We denken na over:

 • Hoeveel ruzie acceptabel is, en hoe je beter wordt in ruziemaken.
 • Wat een partner van ons zou moeten begrijpen en wat niet.
 • Hoe je je eigen idee van een ‘deal-breaker’ beoordeelt.
 • Welk niveau van seksuele voldoening je mag verwachten.

Naast dat je je eigen houding tegenover liefde (en je relatie) onder de loep neemt, leer je in deze class de beste manieren om je relatie te verbeteren of te beëindigen. Deze class laat zien dat veel antwoorden die we zoeken rondom liefde al binnen in ons huizen: je hebt alleen het juiste gereedschap nodig om ze eruit te halen.

Ontdek waarom je het (niet) moet uitmaken.  

De Docent

Mimi FerrerMimi Ferrer heeft Communicatie gestudeerd en een Postgraduate Diploma in Advertising behaald in Engeland. De afgelopen 21 jaar is zij werkzaam als actrice. Daarnaast heeft zij zich zich verdiept in alles wat met psychologie en bewustwording te maken heeft. Uiteindelijk zijn alle keuzes die zij heeft gemaakt ontstaan uit de wens om het menselijk gedrag beter te begrijpen. Door haar verdieping in verschillende disciplines is zij in staat om snel tot de kern te komen.

Over onze nieuwe classes

Dit is één van de 12 nieuwe classes van The School of Life. De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Vooraf eten?

Wil je een hapje eten voordat de class begint? Voor € 12,50 zorgen wij dat er om 18:15 uur een maaltijd voor je klaarstaat bij binnenkomst. We bieden een vast menu:

 • Huisgemaakte soep van de dag
 • Huisgemaakte quiche
 • Drankje naar keuze

Het menu bestel je door bij kaarten Class & Maaltijd te selecteren.

Al onze producten zijn vegetarisch en met zorg uitgekozen. Heb je allergieën of andere dieetwensen? Stuur na het bestellen dan direct een mailtje naar cafe@theschooloflife.com.

Koop je tickets voor
Waarom je het (niet) moet uitmaken

€ 47,50

wat:
Class
wanneer en waar:
 • Fri 25 Oct 2019 19:00 - 21:30
  Frederiksplein 54
 • Fri 13 Dec 2019 19:00 - 21:30
  Frederiksplein 54