Van voornemens naar gewoontes

Eindelijk die paar kilo’s kwijtraken, fitter worden, stoppen met roken, meer boeken lezen, een nieuwe baan vinden... Vaak weet je maar al te goed wat je wil, maar komt de klad erin. Hoe komt dat? Ligt dat aan het doel dat zo onbereikbaar is, of de manier waarop je het probeert te bereiken? Hoe dan ook; het is in ieder geval geen reden om je dromen en doelen aan de wilgen te hangen. Want met wat helder nadenken en een paar handige tips en tools is het goed mogelijk om wezenlijke veranderingen aan te brengen in je leven. 

Tijdens deze levendige class onderzoeken we wat jij kunt doen om meer voldoening uit je leven te halen. Wat zijn voor jou zinvolle doelen en hoe formuleer je die op zo’n manier dat ze haalbaar worden? Hoe breek je met oude gewoontes en hoe creëer je nieuwe, constructieve routines? En hoe versterk je je wilskracht zodat je ook tijdens de moeilijke momenten volhoudt?

Door te rade te gaan bij filosofen, psychologen, kunstenaars en gedragswetenschappers voorzien we je van een flink aantal praktische inzichten die je helpen met plezier duurzame veranderingen in je leven aan te brengen. 

De docenten

Frits Philips TSOLFrits Philips
Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal en cultuur legde hij zich toe op het vak communicatie, waarin hij leerde hoe belangrijk het is dat mensen én organisaties oprecht en open met elkaar het gesprek aangaan. Frits wordt gedreven door het verlangen om mensen en organisaties te helpen grotere versies van zichzelf te worden. Dat doet hij als hoofd van de professionele programma’s en kerndocent van The School of Life en als executive coach.

Maria Janssens TSOLMaria Janssens
Maria Janssens is head of content van The School of Life Amsterdam. Na een bachelor en master filosofie aan de University of York, heeft ze aan de Universiteit van Leiden een lerarenopleiding filosofie gedaan. Daarna is ze bij Brandstof gaan werken waar ze onder andere betrokken is geweest bij de oprichting van Brainwash Festival, ze redacteur is geweest van het televisieprogramma Durf te Denken en van de boeken Brandsof en Brainwash. Bij The School of Life is ze nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe programma's en het hooghouden van de kwaliteit van bestaande programma's.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Van voornemens naar gewoontes

€47,50

wat:
Class

Inschrijving

Open inschrijving: €44,-
Lifecard 1: voor €299,- per jaar toegang tot alle classes
Lifecard 2: voor €449,- per jaar toegang tot classes en reeksen