Rust in je hoofd

Niemand kan altijd maar kalm blijven. Angst en adrenaline zijn cruciaal om te overleven of om een belangrijke prestatie neer te zetten. Toch ervaren velen van ons, ook als we niet in levensgevaar verkeren, regelmatig onrust. Hoe kunnen we, temidden van alle sociale druk, een evenwichtig gemoed houden?

In deze class verkennen we twee cruciale relaties die we kunnen verbeteren: onze relatie met de wereld en die met onszelf. Door het bestuderen van ideeën over de oorsprong van onrust en in gesprek te gaan over onze eigen ervaringen ontdekken we hoe we kunnen komen tot een gebalanceerder gevoelsleven en een overheersend gevoel van kalmte. Wat kunnen we opsteken van biologie? Van psychologie? En van filosofie? En hoe vinden we de moed om onze onrust onder ogen te zien?

Bovenal ontdek je in deze class hoe onrust kan dienen als katalysator voor het vinden van persoonlijke vrijheid en welzijn. Je krijgt ideëen aangereikt uit de filosofie en psychologie die inzicht geven in onrust en gemoedsrust.  We leren je inzien hoe je, door te leren leven met ongerustheid, of door die te overstijgen, een authentiek en menselijk leven kunt leiden.

De docenten

Jan Wolter Bijleveld TSOLJan-Wolter Bijleveld
Jan-Wolter Bijleveld gelooft dat vragen minstens zo waardevol zijn als antwoorden. Hij wordt enthousiast van creatieve ideeën en verhalen. AIs zelfstandig conceptmaker en tekstschrijver werkt hij voor uiteenlopende organisaties. Hij vindt het steeds weer een uitdaging om een onderwerp op zo’n manier toegankelijk te maken dat je er iets mee kan - als schrijver en als spreker. Hij bedacht Lsltn.nl en schreef de boeken Loslaten, Losleven en Losser werken.

Jaap van der Spek TSOLJaap van der Spek
Jaap van der Spek (1984) studeerde af in de politieke filosofie aan de Universiteit van Amsterdam waarna hij lange tijd in Den Haag werkte als adviseur en opleider van topambtenaren. Inmiddels werkt hij als programmaleider Young in Prison Nederland met kinderen in jeugdgevangenissen. Jaap heeft een fascinatie voor de filosofie van het dagelijks taal(gebruik) en onderzoekt hoe vage, lege en zelfs clichématige woorden onvermoede betekenissen kunnen herbergen.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Rust in je hoofd

€44

wat:
Class

Toegang

Lifecard I
Lifecard II
Open inschrijving