Ontwikkel je zelfkennis

Toen de Griekse filosoof Socrates de missie van de filosofie probeerde samen te vatten zei hij: ‘Ken jezelf.’ 

Vaak hebben we het idee dat we onszelf best goed kennen: we weten waar we van houden, en vooral wat we vreselijk vinden. En toch komt het regelmatig voor dat we worden overvallen door een nieuw inzicht. Zeker wanneer een vriend, collega of geliefde ons wijst op een kant van ons karakter die niet al te best is. 

Als mens hebben we het bijzondere talent om de waarheid voor onszelf verborgen te houden. Juist daarom is het belangrijk dat we af en toe de tijd durven nemen om naar binnen te kijken - meestal door even naar buiten te kijken. Want alleen op basis van een solide idee over wie we zijn en hoe anderen ons zien, kunnen we goede keuzes maken.  

In deze class onderzoeken we onder andere:

 • Hoe we vage emoties en gedachten kunnen verhelderen.
 • Welke invloed onze jeugd heeft gehad op ons gevoelsleven.
 • Hoe anderen ons zien.
 • Wat we misschien niet snel van onszelf onder ogen komen. 

We leren onze valkuilen herkennen en leggen tot nu toe verborgen potenties bloot. We gaan met praktische technieken aan de slag om ons eigen doen en laten te onderzoeken. Omdat we er uiteindelijk betere mensen van worden: voor onszelf én voor anderen. 

De docent

Remko van Broekhoven TSOLRemko van Broekhoven is politiek filosoof. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke kracht; in 2011 ‘Verbeter de wereld, begin om halfelf’ over persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering; en in 2016 zijn dissertatie ‘De Bewakers Bewaakt’ over journalistiek in de democratie.

Over onze nieuwe classes

Dit is één van de 12 nieuwe classes van The School of Life. De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Vooraf eten?

Wil je een hapje eten voordat de class begint? Voor € 12,50 zorgen wij dat er om 18:15 uur een maaltijd voor je klaarstaat bij binnenkomst. We bieden een vast menu:

 • Huisgemaakte soep van de dag
 • Huisgemaakte quiche
 • Drankje naar keuze

Het menu bestel je door bij kaarten Class & Maaltijd te selecteren.

Al onze producten zijn vegetarisch en met zorg uitgekozen. Heb je allergieën of andere dieetwensen? Stuur na het bestellen dan direct een mailtje naar cafe@theschooloflife.com.

Koop je tickets voor
Ontwikkel je zelfkennis

€47,50

wat:
Class
wanneer en waar:
 • Wed 27 Nov 2019 14:00 - 16:30
  Frederiksplein 54
 • Wed 22 Jan 2020 14:00 - 16:30
  Frederiksplein 54
 • Wed 26 Feb 2020 14:00 - 16:30
  Frederiksplein 54