Ontwerp je toekomst

Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.
Albert Einstein

Ben jij toe aan een nieuw hoofdstuk in je leven? Vraag je je af welke weg je het beste in kan slaan? In deze class bereid je je voor op het zetten van de volgende stap.

Als mens kunnen we niet anders dan gedeeltelijk in de toekomst leven. Dit is wat al de spectaculaire bouwwerken die ons omringen, alle wetenschappelijke kennis, alle fictie en eigenlijk onze hele cultuur heeft mogelijk gemaakt. Maar het staat ook aan de basis van een groot gedeelte van de tragedies die we meemaken. Zo kan het dat een besluit van iemand anders ons hele leven op de kop zet. Of alles kan juist wel precies gaan zoals we hadden gepland, waardoor we ontdekken dat we hier toch niet gelukkig van worden.

Het goede nieuws is dat we beter kunnen worden in het maken van plannen. In deze class onderzoek je de kunst van een nieuw begin creëren. Iedereen heeft iets bijzonders en unieks toe te voegen, maar hoe ontdek je wat dat is? En wat wil je ermee bereiken? Verschillende inspiratiebronnen uit de filosofie en psychologie, kunst en literatuur, bieden hulp bij het beantwoorden van deze vragen.

Wanneer we onszelf en de wereld beter leren begrijpen, kunnen we een toekomst ontwerpen die iets realistischer is en die iets dichter in de buurt ligt van wat echt goed voor ons is. Daarnaast worden we beter in het omgaan met onverwachte spelbrekers, omdat we onszelf opnieuw kunnen uitvinden wanneer dit nodig is. Want, zoals John Lennon zong: ‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans.’ Maar daarvoor moeten die plannen wel gemaakt worden.

De docent

Barbara van der Steen TSOLBarbara van der Steen
Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleid organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Ontwerp je toekomst

€ 47,50

wat:
Class
wanneer en waar:
  • Wed 9 Oct 2019 14:00 - 16:30
    Frederiksplein 54