Met The School of Life naar het Rijksmuseum

The School of Life neemt je mee op reis door de zalen van het Rijksmuseum voor een oefening. Ervaar wat kunst voor jou kan betekenen tijdens deze bijzondere rondleiding. Hebben de kunstwerken een helende werking? Bieden ze troost, inspiratie of zingeving?

De ervaren docent van The School of Life daagt je uit om beter te kijken, dieper te denken, scherper te communiceren en bovenal, meer te ervaren. Hij verwijst niet naar jaartallen of verf, maar onderzoekt met jou hoe de kunstwerken uit vervlogen tijden kunnen helpen bij de grote vragen van het leven: verlies, liefde, werk en vergeving.

Meld je aan voor deze rondleiding en reflecteer op de kunst en het leven, met de filosofie als gereedschap en de mooiste kunstwerken uit de Nederlandse geschiedenis als leidraad.

De gidsen

Lammert Kamphuis TSOLLammert Kamphuis (1983) is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia. Hij is vanaf het begin verbonden aan The School of Life Amsterdam, eerst als docent en tegenwoordig ook als Head of Faculty. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie en kunst ons verder helpt met alledaagse vraagstukken. In juni 2018 komt zijn tweede boek uit bij De Bezige Bij: Filosofie voor een weergaloos leven

'De wereld is een kunstwerk en beter te begrijpen vanuit poëzie dan vanuit rationele betogen', zo luidt de slotzin van zijn afstudeeronderzoek naar de rol van schoonheid in levensbeschouwelijke gesprekken. Daarin concludeert hij dat het ware, goede en het schone niet los staan van elkaar en sterker nog, een zijn. De geest en het oog zijn nooit los van elkaar, en met die insteek zal Lammert je rondleiden door het Rijksmuseum.

Aart Goedhart TSOLAart Goedhart (1965) is proceskundige. Als docent en expert in bedrijfskunde en organisatiefilosofie adviseert hij organisaties, teams en individuen bij hun ontwikkelvragen. Daarnaast schrijft hij boeken, artikelen en blogs.

Volgens hem is alles altijd 'in proces', in beweging. Wie daarbij vastloopt, helpt hij 'ontgrenzen' en zoeken naar een vrolijker stemmend perspectief.

In zijn rondleiding gaat Aart met de deelnemers op zoek naar de geheime boodschap die kunst voor iedereen persoonlijk kan hebben. We zijn gewend om bij kunstwerken te zoeken naar wat de kunstenaar ermee wil zeggen. Maar wat gebeurt er als we zonder dat verlangen kijken, ontvankelijk en onbevangen? Dan kan het zomaar gebeuren dat de kunstwerken je iets over jezelf vertellen.

Verzamelpunt

Om bij het verzamelpunt van de rondleiding te komen moet je na binnenkomst in het Rijksmuseum door de grote grijze toegangspoorten waar je je *museumticket laat scannen. Vervolgens ga je meteen naar links naar het bankje onder het bordje 'Bibliotheek/Library’. Daar staat de docent op je te wachten.

*Een museumticket is niet inbegrepen.

 

Koop je tickets voor
Met The School of Life naar het Rijksmuseum

€ 25,-

wat:
Rondleiding
wanneer en waar:
  • zo 16 feb 2020 11:00 - 12:30
    Rijksmuseum
  • zo 22 mrt 2020 10:00 - 11:30
    Rijksmuseum
  • zo 26 apr 2020 11:00 - 12:30
    Rijksmuseum

Toegang

Lifecard I
Lifecard II
Open inschrijving