Kiezen doe je zo

It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities.
'Albus Dumbledore' uit Harry Potter

Keuzes maken, je ontkomt er niet aan! Zelfs als je geen keuze maakt, is dat een keuze. En hoe klein ze ook lijken, alle keuzes bij elkaar genomen bepalen ons leven.

 Wat je gaat eten vanavond, met wie je trouwt, welke plant er in de vensterbank komt en waar je volgende huis staat. Hoe bepaal je wat de juiste beslissing is? Hoe onderscheid je hoofdzaak van bijzaak? Wat moet je met gevoelens van twijfel? En kun je zeggen dat er goede en slechte keuzes bestaan?

 Of je nu eindeloos kunt twijfelen over je bestelling in een restaurant of al jaren een cruciaal, allesbepalend besluit voor je uitschuift, deze class helpt je alle denkbare soorten knopen voortaan op een betere manier door te hakken. Je leert bewust onderscheid te maken tussen beslissingen waar je rustig een nachtje over kan slapen, keuzes die absoluut geen uitstel verdragen en vragen waar je beter niet teveel aandacht aan besteedt.

 Tijdens deze praktische class voor twijfelaars analyseer je welk type besluitvormer jij bent, leer je welke besluitvormingstechnieken daar het beste bij passen en hoe je die in de praktijk brengt. Want beter beslissingen leren nemen – en tevreden zijn met eenmaal gemaakte keuzes – dat is te leren. En de kans dat dat oplucht, is 100%.

De docenten

Aart Goedhart TSOLAart Goedhart
Aart Goedhart richt zijn blik en onderzoek op de essentie van organisaties: samenwerking. Volgens hem is het daarbij zaak om alles te bevragen - niets is vanzelfsprekend. In zijn onderzoek put hij uit veel verschillende bronnen, van film en kunst tot natuurwetenschap en filosofie. Met mededocent Barbara van der Steen schreef hij in 2016 het boek Proceskunde.

Frits Philips TSOLFrits Philips
Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal en cultuur legde hij zich toe op het vak communicatie, waarin hij leerde hoe belangrijk het is dat mensen én organisaties oprecht en open met elkaar het gesprek aangaan. Frits wordt gedreven door het verlangen om mensen en organisaties te helpen grotere versies van zichzelf te worden. Dat doet hij als hoofd van de professionele programma’s en kerndocent van The School of Life en als executive coach.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Kiezen doe je zo

€44

wat:
Class
wanneer en waar:
  • wo 26 sep 2018 09:15 - 11:45
    Frederiksplein 54
  • wo 31 okt 2018 14:00 - 16:30
    Frederiksplein

Toegang

Lifecard I
Lifecard II
Open inschrijving