Je werk of je leven?

De perfecte balans vinden tussen werk en privé… Vergeet het maar, zegt David Whyte. Volgens hem is deze balans een culturele mythe: het is de uitdaging om keuzes te maken en dingen op te geven in één deel van ons leven om te groeien in een ander deel.

Dit is één van de ideeën waarover we in gesprek gaan tijdens deze class. Daarnaast maken we kennis met vele andere denkers en hun perspectieven op die spannende verhouding tussen werk en leven. Hoe kunnen we bij voorbeeld op een andere manier met tijd omgaan, zodat die klok wat minder in onze nek hijgt? Hoe krijgen we scherper wat precies onze idealen van succes zijn (en of die wel een beetje bereikbaar zijn)? En in hoeverre bepaalt wat we doen nou eigenlijk wie we zijn? Ook komt het verlangen naar status en de positieve, dan wel verlammende invloed daarvan op ons persoonlijke leven aan bod.

Door in gesprek te gaan met elkaar naar aanleiding van inzichten uit de filosofie en de psychologie, levert de class nieuwe inzichten en vragen op waarmee je verder komt. Het helpt je om keuzes te maken die je helemaal uit balans brengen. Want zoals Alain de Botton zegt: “Als je echt iets wilt, dan ga je uit balans!” En heel misschien helpt de class je ook wel om keuzes te maken die je stiekem toch iets dichter brengen bij die perfecte balans tussen werk en privé…

De docenten

Reine Rek TSOLReine Rek
Reine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.

Lammert Kamphuis TSOLLammert Kamphuis
Filosoof en theoloog Lammert Kamphuis is werkzaam als docent, programmamaker en kwaliteitsmanager bij The School of Life. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van complexe filosofische theorieën, om deze vervolgens toe te passen op het alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet. In 2014 bracht hij het boek Vrijgemaakt? uit.

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Je werk of je leven?

€44

wat:
Class

Toegang

Lifecard I
Lifecard II
Open inschrijving