Intensive: Vind je droombaan

Waar je talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruizen, daar ligt je roeping.
Aristoteles

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam. 

Om kans te maken je droombaan te vinden, moet je jezelf en de wereld om je heen goed begrijpen. Op het moment dat je start aan je carrière is dit maar zelden het geval. Je baseert je keuzes op de verwachtingen van anderen of op vage ideeën over wat bepaald werk inhoudt, wat je kan en wat je leuk vindt. Wanneer je eenmaal een richting bent opgegaan, is het maken van een switch een hele grote stap. Het kan voelen als falen. En zelfs als dat niet het geval is, brengt het de moeilijke vraag met zich mee: wat dan wel?!

In deze intensive onderzoek je een hele dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.

We kijken deze dag naar de ideeën die je over werk hebt, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën van grote filosofen, psychologen en schrijvers beschikbaar zijn. Dit wordt afgewisseld met zelfonderzoek en praktische tips om te stoppen met dromen over je droombaan en gewoon aan de slag te gaan.  

De onderwerpen van deze intensive zijn:

Verwachtingen
Wat wil je van een baan? Waar komen je verwachtingen vandaan? Zijn ze realistisch? 

Keuzes
Hoe is je carrière tot nu toe verlopen en welke factoren hebben invloed gehad op je keuzes? 

Talenten
Waar ben je goed in? En welke talenten wil je kwijt in je werk? 

Plezier
Op welke manier wil je kunnen spelen in je werk? 

Waarden
Wat zijn je waarden? En hoe moeten en kunnen deze terugkomen in je werk? 

De behoefte van de wereld
Wat wil je bijdragen aan de wereld?

Onze instelling
Met welke instelling ben je onderweg naar je gewilde baan? Verwacht je dat het snel geregeld is of gun je jezelf de tijd? 

Aan de slag
De dag eindigt met praktische tips om er echt werk van te maken.

De docent

Lammert Kamphuis TSOLLammert Kamphuis
Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia. Hij is vanaf het begin verbonden aan The School of Life Amsterdam, eerst als docent en tegenwoordig ook als Head of Faculty. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt met alledaagse vraagstukken. In juni 2018 komt zijn tweede boek uit bij De Bezige Bij: Filosofie voor een weergaloos leven

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Intensive: Vind je droombaan

€107,50 Inclusief lunch

wat:
Class
wanneer en waar:
  • wo 23 jan 2019 10:00 - 17:00
    Frederiksplein

Toegang

Open inschrijving