How to find a job you love

Kies een baan die bij je past en je hoeft nooit meer te werken. Confucius had makkelijk praten; hij deed niets liever dan filosoferen. We weten heel goed wat de perfecte baan ons geeft: voldoening, veel geld, status, uitdaging, respect, persoonlijke ontwikkeling, een betere wereld en heel veel plezier. We weten nog iets: die droombaan is niet de onze. In deze class onderzoeken we je verwachtingen van werk, je ambities en dromen en leren we van oude en nieuwe denkers over inspirerende perspectieven op dit zo belangrijke vraagstuk. 

We beginnen met de factoren die onze carrièrekeuzes mede bepalen (familieachtergrond, persoonlijkheidstests) en kijken of deze je helpen of juist in de weg zitten. Maar we gaan ook in op relevante en soms lastige vragen. Moeten we geld of status nastreven? Hoe belangrijk is het om een baan te hebben die jouw waarden belichaamt? Of die jouw talenten ten volle benut? Moet je goed zijn in veel zaken of excelleren in één? En natuurlijk de hamvraag: zal jouw droombaan uiteindelijk echt die voldoening schenken die je ervan verwacht?

Misschien leidt deze class tot het inzicht dat het tijd is om een move te maken. Misschien kom je tot de conclusie dat je huidige baan toch best goed bij je past. Hoe het ook zij, na afloop van de class heb je een completer en dieper beeld van je eigen verwachtingen en verlangens rondom werk. En van de stappen die jij kunt nemen om een baan te vinden waarvan je houdt.

De docenten

Lammert Kamphuis TSOLLammert Kamphuis
Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia. Hij is vanaf het begin verbonden aan The School of Life Amsterdam. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt met alledaagse vraagstukken. In juni 2018 verscheen zijn tweede boek uit bij De Bezige Bij: Filosofie voor een weergaloos leven

Onze classes

In onze classes maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Dit vrije denken delen met andere nieuwsgierige mensen is een van hoogst gewaardeerde elementen van onze classes. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
How to find a job you love

€44

wat:
Class

Inschrijving

Open inschrijving: €44,-
Lifecard 1: voor €299,- per jaar toegang tot alle classes
Lifecard 2: voor €449,- per jaar toegang tot classes en reeksen